skola

sitter på skolan och ska strax ha filosofi.
Min lilla ängel eller Hillary har kissat i min säng. Jag är ganska missnöjd. tur för den som gjorde det att jag inte såg.. hm.

Ikväll ska jag och irma ut i skogen och kolla lite. ska skynda mig hem efter skolan så då äre dags..
Blir inga fler utställningar förrän efter jul, Lemon Sherbet är totalt nertrimmad nu - men jag längtar tills det är dags igen! Sjukt roligt, iaf efter förra resultatet!

Mamma har varit i Luleå och kommer hem sent ikväll. ska dra ut i helgen och leta djur hade jag tänkt, men nu ska jag bli ledare i Falun istället.. men.

LEVER PÅ ATT HON DRIVER RÅDJUR! 7 MÅNADER GAMMAL!

det går snabbt nu...

Irma har äntligen kommit på att hon kan hoppa upp själv i knät utan att man lyfter upp rumpan sista biten. Nu är hon lycklig, springer tre meter i full fart innan, sen kastar hon sig upp.. hon ser sjukt rolig ut!

Igår körde vi lite lydnadsträning, det gick galant.. Börjar träna henne mer o mer lös nu, och självklart fick hon torkad blodpudding som belöning. då blir hon glad!

Annat som gjorde hundarna glad igår var att familjen åt levergryta och sen fick hundarna slicka ur kastrullen... de vifta svansen konstant..

Igår var också det en råtta i vår sopkorg! Jag upptäckte den, öpnnar den för att trissa hundarna.. skulle ha varit snabbare att ta upp basse så tikarna fick jaga lite, men dom tyckte det var kul ändå och basse med,,, Irma var fram och lukta och bar runt den sen, så hon hade nog fixat det själv. men äckligt när hon går runt och en råttsvans hänger ut ur ena mungipan!!! :/

det gfår snabbt nu, hon utvecklas hela tiden och man märker att hennes självförtr oende ökar detso mer vi tränar.. det är jättekul att se!

heeeeelg.

japps, imorse var vi förbi till blue badgers en sväng och prata skit med CArro en timme, sen var vi och shoppade.. jag köpte en apport till Irma, så nu ska vi börja sätta igång. annars har vi kokat köttsoppa och hundarna har fått vart ut en sväng i finvädret. men mest av allt har vi städat hela dagen, jag o mamma. Irma blir galen då.. tvättan lite allt möjligt i badkaret, då står hon och hoppar för att få hoppa i vattnet en sväng, och hon blir ju galen när vi dammsuger oich torkar golvet för hon SKA DÖDA de sakerna.
Och förresten, vi var ut på en täckt här ute för att pappa var och plocka potatis. släpper ut hundarna, och basse och hillary går i godan ro., Irma hoppar ur bilen, luktar tre sniff i princip, ut i luften. sen drar hon ut över täckterna i 190! samtidigt kommer pappa och har inte märkt detta poch säger bara, att det var nyss rådjur här så ska vi släppa.. men då var det redan klart :) min lilltylla, 8 månader letar upp rådjur själv och driver med glädje :) hon gör mig stolt varje dag byrackan :)


ursäkt...

vill be om ursäkt för att det är så lite bilder, men vår kamera har ballat ur så är lite svärt att knäppa då - o få in på datorn.

Idag på förmiddagen har jag o Irma vart ute på en långtur, gick först ut en sväng och hon fick springa av sig lite och sen hade vi lite "kampträning". Irma har vart lite mesig och inte velat kampa mot mig men nu börjar det komma upp lite, jag har nog lte för mkt respekt så hon vill inte bråka ngt. men nu så :) fick till och med lite morr av henne :)

Sen körde vi lös fot, sen fick hon stanna och stå, ligga och sitta sen körde vi inkallning. funkar kanon och det är så roligt. vi har tränat jättemkt på att hon ska lystra och då får hon göra något mer - så nu gr hon konstant och viftar på svansen i princip när vi kör raka "lydnadsrundor". är skönt också när hon får vara ensamhund att man kan ha henne lös. det är mest drägligt för en hund tycker jag.


Nu ska jag iväg oh förbereda mig för nationella prov i svenska, skitnervöst men. ja, det ska väl gå :)
Bjöd lilljycken på ett grisöra igår och när hon ätit upp det pussade hon mig värre än nånsin.. torr att det var uppskattat :)

död och elände

ja, då det slut för Ullas tid på jorden, 9 månader gammal. Brackenhills Wonderful köpte vi, efter Krister Giselsson som dog tragiskt nog i somras. Det var en tik han valt ut och min mamma och roger o nilsson skulle ha henne tillsammans, men hon bodde hemma hos oss.

I förrgår var vi tvungna att ta bort henne.

Hon har mer o mer utvecklat en väldigt speciell hasgång med bakbenen, och har aldrig orkat komma ikapp våra andra hundars kondition så tankatr kring problem med knän/höfter har hela tiden funnits... Vi tänkte ju först att hon var så ung osv att det inte var klart utvecklat, men i fredags var vi o röntgade och Ullas höftkula satt inte som den skulle. och hon plågades av det och det skulle utvecklas mer o mer, så roger som var med henne hos veterinären fick vara med när hon drog sista andetagen.

Otroligt tråkigt och jag är ledsen att det skulle utvecklas såhär. Ulla var en otroligt mysig och go hund, och matglad så att ingen hade en chans att slå henne. Hon hade däremot väldigt svårt att hålla tätt, så ens egna tankar är att hon hade antagligen så ont att hon inte hade någon som  helst kontroll på blåsan. det bnlev antagluigen till det bästa, men det känns ledsamt nu. För Ulla hade det psyket som man vill ha på en border, iaf enligt mig. Hon kunde tagga till men inomhus låg hon helst och blev omhållen och klappad.

Någonstans djupt i mitt hjärta hoppas jag iaf att någonstans där Ulla nu har hamnat, att hon trivs och inte behöver ha ont.
JAg måste nog säga att jag älskar dig, så som du var. och igår torkade jag bort sista kissfläcken du hade skapat. Sov gott, gumman.

torsdag morgon

igår hängde jag och Irma med mamma å¨hennes hundkurs. Hillary och mamma gick då sista gångenpå lydnads 1, ungefär likvärdigt med att hundarna ska kunna gå fot lös och lite saker runt omkring. apportera osv. ALla var inte där så jag och Irma fick också gå med, och det var sjukt kul! Irma är otroligt duktig och var absolut bland de bästa, för ärligt talat är inte alla där riktigt full-lärd. Men det var kul, och hon fixa fot lös hus bra som helst - så roligt med en intresse som verkligen går framår... HELA TIDEN!

Idag blir det lite skola, sen ska vi på Irmas och min "vanliga" kurs, det är sista gången idag.

måndag... igen

veckorna går i ett, kan bero på att jag jobbar 10 timmar i veckan, läser gymansiet på 130%fart i princip, går på hundkurs och pluggar hela kvällarna + försöker trycka in umgänge med pojkvännen.
Tur att Irna stödjer mig genom att lägga sig med huvudet på tangenterna på datorn hela tiden och bävja "snääälla, kan du inte mysa med mig lite nu..." och ledsna hundögon. okej då!för tilfället mitt i allt kaos är jag runt på varenda djurbutik jag går förbi och letar en apport, men .. nää, någon lämplig strl har ej ännu blitt funnen. Dee ska lösa sig - till slut.

På torsdag är sista gången på kursen.. Ja, sen blir det ett uppehåll för lite intensifieringen. och nu är det lite minkpäls som är det man får hos matte när man kommer på inkallning. kan nog bli bra :)

en helt vanlig lördag...

Imorse var vi ut i skogen med hundarna och släppte dom ett par timmar. Basse fick upp ett kort drev och fick med sig Irma, hon hade däremot inte lika mkt skall som han. Ska sätta igång på riktigt nu och åka o släppa henne själv på skogen, efter inrådan av min "handledare" Roger O, så att hon ska få använda sin egen näsa o inte bara förlita sig på Basses...

Irma har börjat gå in i lite höglöp så nu är hon åtskild från vår enda hanhund - som inte riktigt fattat vem det egentligen är som löper av de tre tikarna hemma.

Sen drog jag och Niclas till stan och skulle kolla lite, men hittade inget speciellt så istället blev det att fira Kanelbullens dag och vi åkte upp till Roger och kolla in hans valp litegrann. Blue Badger´s Confidence. (jätteliten än och jättesöt men en riktig bitch)


När jag har kommit hem har jag  varit ute och träna Irma lydnad en sväng på plan härvid, och försökt träna lite inkallning.. Hons pringer fortfarande LITE för långsamt, och isdag var hon inte taggad att göra något åt det. Men all den andra lydnaden går bra och det är väl bara att ha tålamod med det andra.
Nu blir det lite plugg och tidig kväll, jobbar imorgon så..
Ha en trevlig helg!

Tankar på fredagskvällen...

Mamma

Såhär på fredagskvällarna blir man lite nostalgisk. IDag fick jag sluta skolan tidigt, tidigt så dagen har spenderats med Irma, "Irm", SOM INTE ÄR DUKTIG ATT TORKA RENT EFTER SITT LÖP! gaaaaaaaah. Vill ju så gärna ha henne i sängen på natten o tnkt att hon ska plocka bort det där själv. men, ja.. tur att det är en liten hund - o lite tar hon bort själv iaf!

Ju mer jag håller på med hundarna o fixar och köper foder o letar flytväst så kommer jag på vilken stor del min mamma har i det. Alla som läser här som har mött henne vet vilken supermänniska det är, hon är bäst - min mamma.
Och allt jag har lärt mig om Irma och hundar och foder o dyl, det kan jag till största del tacka henne för. Det är hon som haft hundar från början o skapat intresset men var också med och visade vägen bland uppfödare då jag skaffa Irma. 

Jag har tur som har en mamma som min. hon är bäst och att jag älskar henne. och tack mamma, för att du är så bra och för att du är min mamma.

Mat

Jahapp, nu har vi bytt foder. Tidigare fick Irma äta ett vi köpte av Krister Giselsson men efter han avled har vi ju då inte kunnat köpa mer av det fodret. Nu har vi istället bytt till Eukanuba, ett "jaktfoder" för mer högpresterande hundar. Tror att det passar "vår" flock ganska bra..

Om en halvtimme ska jag och mamma, plus Hillary och Irma fara på kurs. Efter den här är det bara två gånger kvar och jag kommer ha skittråkigt på torsdag-kvällarna då.. kursen är faktiskt höjdpunkten.. Men har tänkt att när kursen slutar nu ska jag lära irma apportera och sen i fenruari börjar jag Lydnadsettan så jag ska försöka hålla mig till dess o bara hålla uppe den lydnad vi har (kanske lära henne några fjantiga trix)

Personlighetstest

Din personlighetstyp:

Varmhjärtade, noggranna och populära. Sätter andras välbefinnande framför sitt eget. Stark pliktkänsla. Ansvarsfulla. Värdesätter traditioner och trygghet. Vill vara till nytta för andra. Behöver uppmuntran för att må bra. Välutvecklat sinne för form och funktion.


Karriärer som skulle kunna passa dig:

Sjuksköterskor, lärare, administratörer, hemkunskapslärare, barnomsorgspersonal, familjerådgivare, präster, kontorsansvariga, personalvetare, socialarbetare, ekonomibiträden, redovisningsansvariga, tandsköterskor, hemmafruar/hemmamän, receptionister, religionslärare, talpedagoger.

(Satt och gjorde ett personlighetstest på datorn.. kom på att min har många grejer som påminner om en hunds personlighetstyp, behöver uppmuntran, stark pliktkänsla, vill vara till nytta osv.. det var lite sjukt)


Bombax Lemon Sherbet och jag

Ja, Sherbet fick en blogg från början som min mamma skulle sköta när hon passade jycken i fråga. Hon har tappat bort lösenordet osv osv, så jag blev tvungen att skapa en ny. O vad ska jag skriva om här då? Tex vad jag och Irma har för oss, hur det går på utställningar mm mm.

Till att börja med kan jag säga att hon för tillfället är ca. 7 månader och det finaste man kan titta på.
Jag tränar henne för tillfället i lydnad o försöker få igång henne lite på jakt, just nu spårdelen. Hon är duktig fast hon är så liten i spår faktiskt.
Till lydnanden då, då går jag hos Hasse Björling i Sörljusne. en riktigt duktig man på lydnad o det går verkligen jättebra. även fast Irma är så ung har jag gjort valp/nybörjarkurs själv (lärt henne allt som höre till den, tex sitt, ligg, stå, stanna kvar, lite inkallning osv)- Nu är vi i slutfasen på fortsättningskursen och Irma är klart yngst. Här är det fot som gås igenom, (8 gånger = 1 kurs) o man ska till slut kunna vrida o vända sig åt alla håll o hunden ska flytta med. Min hund är grym. Hon kan det och sedan kör man också inkallning o de funkar jättebra. Nu känns det som jag skryter men hon kan vara lös överallt o är jäkligt duktig allmänt så ska bli kul att se hur detta utvecklar sig.

En utställning har vi hunnit vara på, ställdes ju då såklart i valpklass i Högbo bruk. Där slutade hon som BIR-valp och fick ett hederspris. bättre kan det inte gå.

vi jobbar på och för tillfället löper lilltjejen för första gången också.
Imorgon ska vi på kurs, ska försöka få upp ett klipp sen så alla ska få se henne jobba.
/ Frida "stolt matte till Bombax Lemon Sherbet"


här var hon bara liten än, o jag var o tittade till henne första gången hos CArl-Gunnar och Monica Stafberg. Tack för att jag fått tagit hand om henne!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0