ni får ursäkta...

dålig uppdatering, men jag har nu kommit upp till Umeå och bor o flyttlådor då jag får min lägenhet om 3 dagar! bor temporärt i ett annat rum till jag får mitt, jag ska en port bort, så de ska nog gå bra.

Hundarna verkar trivas och idag ska jag ha upprop, SÅ IDAG är dagen D. jag är faktiskt rätt nervös... mest för om det ska bli mkt tid i skolan, vill inte att hundarna ska få vara hemma själv med bara en lunchpromenad... men pratade med en tjej i korridoren som också läser till sjukgymnast men ligger en termin före mig och hon sa att det var väldigt blandat med hel- och halvdagar och inläsningsdagar så de ska nog bli bra!

idag...

väntas lydnadstävling för flickorna. Rakel ska premiära i klass 1, (hahahahahhahaha - hur ska det gå?!?!) och Irma ska premiära i klass 2. vi får helt enkelt se... den där FÖRBANNADE rutan. fan, den gör mig nervös... men, vi kör och ser hur det går helt enkelt!den här damen är ett riktigt litet frö :) tur hon är söt! naturens lag antar jag...

regnet det bara öser ner...

och jag har testat mina två hundar på ensamhetsträning lösa. Irma lägger sig alltid i sängen o är där lugnt o tryggt.. men Rakel.. denna ständiga Rakel har haft en förmåga att springa runt,hämta leksaker, dryga sig med Irma.. o PLÖTSLIGT hitta en penna som är i tusen bitar när matte kommer tillbaka..

men idag. Stänger jag dörren, försvinner.. duschar i källaren, lagar mat, donar i köket.. o går tillslut upp på mitt rum igen för att hämta odågorna.. och vad möts jag av? två hundar som sover snällt i sängen, och fortsätter med det trots att matte kommer in i rummet... tårarna börja nästan rinna.. duktiga hundarna.. terriers är terriers, jag säger bara det. Det är inte ofta det kan vara lösa hur som helst. Men, kanske äntligen, 1,5 och 2,5 år har det lossnat.

Framförallt Rakel har blivit som en helt ny hund efter jag börjat köra på riktigt med henne nu. Rakel behöver tid, kräver mkt tid. Både för motion och hjärngympa. och nu börjar hon bli riktigt, riktigt bra.

trodde aldrig man kunde bli så glad som när man möter två sovandes borderterrier i en säng. när min förväntan var sönderbitet rum. men ibland förvånar dem. Umeå blir nog bra ändå :)

Irma & Fridatänk vad lite beröm kan göra en människa glad.... Någon tycker att jag är duktig. och skriver ut det och säger det. "Frida, som spränger alla gränser gällande hundägande och hundprestation..." Sånt kan jag leva på i veckor.

Jag är bara en tjugoårig tjej som försöker ta tillvara på det fantastiska material jag fått chansen att ha hemma.... o jag ska ärligt säga, att IRMA är en kanonhund. men hon blev så kanon tack vare att hon var precis en sån hund som precis passa en matte FRIDA. smälter ihop som ying och yang.. som frida och irma.. ibland blir det så rätt....

och jag ska fortsätta visa hur rätt vi är för varandra. morgonen har jag spenderat med irma i sängen. luktar på henne. doftar underbart.
så rätt. hon äger mitt hjärta, det är bara så. hon har en plats ingen annan kan ta.

hyllningsfilm...

http://www.youtube.com/user/FridaWigren#p/a/u/0/iMuSMHJA4yk

Jag rekommenderar er att se detta. Jag blir lika häpen varje gång jag inser vad denna hund har åstadkommit.
7 veckor.
4 championat.
1 lydnadstitel.

Du är den finaste jag vet!


Malin Mårtensson efterfrågade film...

så jag filmade lite av det vi tränade idag. URSÄKTA för mitt fjantprat med henne, men i träningssituation så tycker jag hon förtjänar beröm.. som Rutan som hon precis lärt sig. där ger jag henne mer beröm än hopp-sitt-hopp. Dock blev kommandot stanna lite segt på rutan pga av att jag filmade.. men vafan, man är inte perfekt! vi är taggade till tänderna för debut på onsdag i tvåan! Hoppas ni kikar :)

Hopp över hinder: http://www.youtube.com/watch?v=gh7gFzwq6HU 

Apportering: http://www.youtube.com/watch?v=QdlP_oWmMnM

Framåtsändande: http://www.youtube.com/watch?v=ZcDF2P03zoE

Fjärrdirigering: http://www.youtube.com/watch?v=SNV6ftt7LnY

Kommentera gärna här.


se upp...

ni kommer få se stora förändringar här inom kort :)

Rakel och Irma debuterar ny lydnadsklass onsdag den 25 i Hudiksvall. Rakel i LK1 och Irma i LK2.
nu är det bara att köra poistiv träning, massa beröm och glädje fram till starten!


Tävlingsplanering

idag har jag anmält Irma till lydnadstävling i klass 2. HELVETE VAD NERVÖS JAG BLIR!!! ;)

Väntar på svar från Hudiksvall om jag får efteranmäla till dem också, då är de slutet av augusti debuten i tvåan blir.... så taggad! Irma gjorde ett kanonpass idag, vi körde allt utom rutan för de ska jag köra på klubben ikväll när vi ska åka in o träna. Hon gjorde SJUKT fina apporteringar!

Sprang viftandes på svansen och tog apporten, plocka snabbt upp den och sen sprang hon fort tillbaka o satte sig fot. De roliga nu är när hon viftar på svansen, det är inte konstigt att hon får så fina helhetsintryck för hon är ju SÅ jäkla söt när hon viftar på svansen... hela rumpan får liksom hänga med :)

Idag var vi och gick en långpromenad i elljusspåret på morgon, sen har vi träna lite lydnad jag och irma och jag och Rakel körde lite fjärrdirigering, fot och targetträning. :)

Nu ska hundarna få pusta ut någon timme innan vi drar till bruks för träning


tränar på...

Rakel tränas för klass 1 och Irma för klass 2. har tänkt debutera i nya klassen, för båda faktiskt, direkt efter jag flyttat upp till Umeå. ska börja kika runt o planera tävlingar då!!! äntligen!

Irma och jag ska debutera officiell agilitytävling den 28 augusti i Sundsvall.. en nervös matte hittas. Tur jag har bästa Lisa med mig som guidar o stöttar...

Hundarna och jag for till skogen imorse och var ute 2 h och plockade svamp och njöt. hittade bra med kantareller, det är trevligt!!! nöjda och förlåtna ska vi nu mysa ner oss i sängen efter en kväll med mat, efterrätt och mys hos Lisa och pojkarna... fan, va tungt det kommer bli utan mina fina hundvänner i Umeå....

i framtiden

i framtiden kommer jag att kunna titta tillbaka på den här resan. nu är det 22 timmar sen Irma klarade provet... och jag vaknar fortfarande till då och då... och inser lite.. att en sån här hund.. får man bara en gång.

och jag är så innerligt glad. Glad för duktiga Irma, glad för duktiga Rakel, glad för Irmas uppfödare som har haft en sån otrolig sommar i år med resultat som är outstanding.

Glad för att hemma i min säng, på min kudde. Ligger min lilla fina älskade Irma. lika glad o nöjd som alltid... lite sliten, efter grytprov och låång bilresa runt hela Norrlandskusten och över till Uleåborg. och jag blir så innerligt glad, då hon svarar upp på alla förväntingar och förhoppningar jag har på henne. Jag får bara en sån här hund en gång.

och jag har länge siat om hennes framtid. Magnificent, är nog rätt nära... ändå.

det är såhär man ska känna...

glädjs över våra framgångar, väl förunnat Irma och kennel Bombax. A50 och provbäst. 
SE J(G)CH FIN J(G)CH SE UCH SE VCH LP1 J Bombax Lemon Sherbet!!!

och det absolut bästa: You haven´t seen nothing yet! Vi har fler titlar att hämta.. det finns bara en Magnificent!

Mitt varmaste tack riktas till Kennel Bombax som jag kan lova tagit fram den bästa jävla borderterriern som funnits. Det finns inga gränser. herregud, vafan har vi gjort?- SVENSK UTSTÄLLNINGSCHAMPION
- LP1
- SVENSK VILTSPÅRCHAMPION
- SVENSK GRYTCHAMPION, SPRÄNGARE
- FINSK GRYTCHAMPION

ha överseende...

det kommer att vara tyst här några dagar nu. Jag åker till Finland i eftermiddag, och beroende på resultat kommer jag hem typ, lördag eller söndag!

Vid hemkomst kommer jag uppdatera med resultat.

Jag är såå sjukt jäkla taggad, och hoppas så innerligt att hon fixar detta.
Som de känns nu är det bara; klarar hon det här klarar hon allt.

Hoppas ni håller tummarna.... jag kommer tillbaka.

kåserier

man kan skriva om alla hundiga saker. Alla träningar vi genomför, alla skratt dessa ger mig. All kärlek vi utbyter. Alla suckar Irma ger på morgon som värmer mitt mattehjärta mer än alla koppar te i världen. Rakels tokryck ute i sommarljumma kvällar... barkbitar som flyger då två små borderterriertikar kutar runt för att leka i ett ensamt elljusspår i sommarnatten...

Alla timmar med nötning på position av fot med Rakel. alla timmar av pussar på det lilla fjuniga skägget som sitter fast på Rakel.

Alla timmar med rutanträning för Irma. alla timmar vi ligger i sängen, och jag håller om de mest värdefulla jag har.

och nånstans mellan hoppas man få lite bekräftelse... på att de kan. man tävlar, tävlar och tävlar i allt som finns att tävla i. får ett championat, ett LP. en rosett... ett BIR...
men den enda känslan jag får är, Jag är inte nöjd.

Jag har så mkt mer att ge.... jag hoppas så innerligt att Irma fixar Finland i veckan.. och att hon sen fixar sitt naturprov i höst. kanske kan min själ få lite lugn... bli lite nöjd... jag vill visa MER MER MER nu, av det jag vet att hon kan. orkar inte vänta... ett jaktchampionat skulle stilla mitt sinne lite...

men iochförsig, nu har jag ju börja göra Rakel klar för start...

Jag ska fortsätta nöta ett tag till...

You haven´t seen nothing yet

njutardagar...En cykeltur imorse och lite lydnadsträning... hundarna är nöjda och matte njuter.

På bilden: J Bombax On Air "Rakel"

apropå fantastiska dagar...

Rakel är inte som andra hundar. Det går inte att förvänta sig när man sätter sig vid TVn att on ska lägga sig som ett slakt och njuta av närhet, som alla andra border gör.. nej, Rakel vill springa runt, kasta saker, leka med saker och VARA DÄR HON VILL JUST NU. och det är ju individer, så är det ju. Och hon är mer tysk är border, så har det alltid varit... När man är bortskämd emd irma som går som en klocka vad man än bestämmer sig för.. blir det klurigare för matte att komma på hur man ska motivera en hund som helst hittar på bus och vill srpinga för att vara glad.. hur ska man få en sån hund att funka till att tävla lydnad med?!?! Så matten ahr provat benhård disciplin, ledarskap till dess yttersta gräns... positiv förstärkelse och NEJ som med Irma. och ingenting har gjort att hon kommit upp i den kontakten JAG önskar med mina hundar. Så då kkör vi igång med klicker.. och plötsligt rullar det igång rejält för lillskiten som tkr de är super när BARA hon o matte ska träna :)

Rakel fick på riktigt börja träna gryt i år då hon är född sista jauari 2009. Idag starta hon på sitt första anlagsprov i gryt, som sprängare. Och gör ett sånt jäkla fint jobb. Spontanbryter i ALLA gångar, skallar ärligt, fint tryck i jobbet framme vid grävlingen och kommer på utkallning. Godkänd och provbästa hund!
ibland undrar man.. hur lilla jag.. Kunnat få tag i såna otroliga hundar. Duktiga, snälla och sociala.
och jag blir så stolt, att Rakel med en mamma o pappa med rätt kasst intresse för gryt... kan visa att föraren kan göra en stor del av jobbet.

var det MAGNIFICENT?
tack Monica och Carl-Gunnar, Kennel Bombax, för så fina hundar.


morgondagen

borde sova.. men ugglar lite. Njutit av Therese Alshammars sommarpratargrej... dock var de kanske ingen höjdare på det viset.. men hon är ju min gamla flickidol ändå!

Imorgon ska vi iväg och jaga lite gryt.. ska bli roligt.. Basse och Irma som ska få köra...

På kvällen är det grytprov i Regnsjö så ska dit med, får se hur det går....

Laddad för en trevlig morgondag i varje fall :)

vad ska jag bli när jag blir stor?

Igår kom besked från antagningen... hör och häpna.. Jag kom in i Umeå - på sjukgymnastprogrammet!
Spänd, förväntansfull, glad... och såklart lite nervös för ett helt nytt studiekoncept.. nya vänner - förhoppningsvis - och flytt.. Men, har ju hundarna med mig så nog ska jag kunna trivas ändå!!(http://www.google.se/imgres?imgurl=http://www.sjukgymnastikgoteborg.se/images/SjukgymnastikYrket.jpg&imgrefurl=http://www.sjukgymnastikgoteborg.se/SjukgymnastikYrket.html&usg=__sSfDaxYFSCczfrzUGF64BcwmLXE=&h=320&w=400&sz=38&hl=sv&start=11&itbs=1&tbnid=KH9eE6cN1aAFwM:&tbnh=99&tbnw=124&prev=/images%3Fq%3Dsjukgymnast%26hl%3Dsv%26sa%3DG%26gbv%3D2%26tbs%3Disch:1)

Men nu är det bara väntan kvar.. jag som HATAR att vänta. Nästa vecka far jag dock till Finland för Irmas A-prov, de ska bli kul.. dock är jag nervös... hon MÅSTE klara det.. annars känns det rätt ovärt!

Ikväll är det grytträning för Rakel, hon ska starta på prov imorgon om hon inte gör nå jäkligt konstigt idag..
Smilla och Irma ska få jaga lite grävling på lördag...
och livet rullar på.. visst är det fantastiskt?

Magnificent

Synonymerna på Magnifik är nog några av de få ord som ens är i närheten av att kunna beskriva min fantastiska Irma. Magnificent är också en låt gjord av U2 som verkligen, verkligen berör och får mig att tänka på de bara en matte och en liten Irma kan ha tillsammans... Du och jag kommer alltid att ha ett speciellt band.

Irma är allt, allt man kan önska sig i en hund... snäll, tillgiven, lugn, tuff när det gäller, glad. och så oerhört trogen. Är jag med så lyssnar hon jäkligt dåligt på någon annan.. hon vet att det är hon och jag. Och dra på trissor, men den här hunden SKA skriva historia. Man kan inte lämna ett så fantastiskt material till världen och sedan låta henne förgås.... och kärleken till henne den är... Magnificent...


renodlad glädje...

Jag är så inihelvete glad.... Nu är det bara att vänta och se, i veckan får jag reda på vad jag ska läsa i höst :)
Idag inhandlades en ny dator för att kunna genomföra några studier... och, IDAG FICK JAG EGEN LYA! Studentrum på 21 kvadrat, 1 km från universitetet!!!!! Och de absolut bästa, precis intill skog, friluftsområde, löparslingor och en BAUTASJÖ!!! Jag kommer trivas och mina älskade hundar som är vana vid hus kommer också kunna trivas här... nära skogen.. förstå vilken dröm för dem.. och för matte!

http://www.hitta.se/LargeMap.aspx?var=nydalah%f6jd

Ni ser på märkningen var jag kommer bo.... till höger: massa skog och en sjö.
Där de röda korset är ligger hela universitetsområdet!!!

De ska bli skönt, att slå sig lite fri. Bara vara jag och hundarna ett tag... jag känner mig så himla tillfreds... nu väntar bara flytt, packning och fixa det sista... Får se vad jag ska läsa i veckan tror jag.... Nu väntar nya äventyr :)

det här hunderiet...

Just nu spenderas mitt liv mellan att träna hund, tävla hund och socialisera hund. Jag trivs.

Men nånstans här emellan inser jag att vad i helvete, nån dag kommer jag inte vakna upp av Irmas mysfasoner i sängen....inte ha svårt att sova pga av Rakel grymtar i fotändan av sängen... och plötsligt känns hundägandet så inihelvete tungt..
Här tränar man flera timmar om dagen, stimulerar och motiverar för att hunden ska göra de man ber den om.

jag älskar min fina hundar.... Men de senaste dagarna har jag blivit 5 år igen och är rädd för döden... jag är rädd, så inihelvete rädd för att förlora Irma och Rakel.

vad tar man sig till utan sina bästa vänner i vått och torrt? o ja, de kommer nya hundar... nya framgångar... men min Citronsorbét kan ingen slå...faktiskt...


vilken helg...

Den här helgen har erbjudit det mesta... Vänner, hundar, meriteringar.

Och jag är totalt jäkla trött... mer än på länge...

Längtar järnet till Irma kommer hem imorgon... tomt som satan utan henne hemma..

Rakel har jag börjat köra Klicker med... Fan, har aldrig blivit nå nöjd med alla andra sätt o metoder vi testat på... Så säger Mia i Fagerbacken att klicker kanske skulle passa... tänkte vafan och börjar köra.. och hon fattar direkt! Behöver inte bli osams med korrigeringar och ingåenden, redan nu har hopn börjat göra ordning själv och korrigera när belöning uteblir. Får se, kanske blir bra med Rakel till slut ändå!

Nu ska jag bara packa ihop hundarna sedan ska jag åka till grytet och träna... skulle vilja starta Rakel på ett anlag nästa helg...
 På toppen av allt lyckades Irma förutom att ta sitt championat igår även med bedriften att bli BIS-1..... hur inihelvete stolt kan man bli som matte åt denna fantastiska hund?

RSS 2.0