SE J(GS)CH

jajjamän, Irma blev ju det iochmed att hon blev finsk champion efter sitt A50 i Finland i somras. Men, jag är ju som jag är, så idag skidade vi ut till ett tiotal gryt för att få till ett naturprov till henne....
När vi hållt på hela förmiddag, gryt efter gryt efter gryt, och alla varit tomma eftersom rävarna var ute o spatserade i de fina vädret, gav vi i princip upp. Men sa att, vi kikar ett till, annars åker vi hem...
Sagt och gjort.
Och efter ett fint jobb sprängde Irma två finfina rävar, men tyvärr så höll inte skytten samma klass :P två bom på den första... den andra som kom hade turen att skytten i samma veva bytt ställe, och då ramlade... och bommen var ett faktum. lite surt för Irma som gjorde ett sånt kalasjobb, men lika glada är vi för det! För nu är hon jaktchampion PÅ RIKTIGT i Sverige, och hon har visat prov på fint jobb och god förmåga! inte ens skråma, men hon fick ändå duscha med grönsåpa när vi kom hem...
Nu ligger både tikarna trötta efter en otroligt givande och rolig dag i skogen!!!!
och jag, fortsätter förundras över den mest allrounda borderterrier jag iallafall vet om...

KENNEL FIRMANZ ÅRSKRÖNIKA 2010

Januari till mars började ganska lugnt... Irma gick agilitykurs och Rakel gick lydnadskurs. Jag startade min utbildning till agilityintruktör och varvade jobb med skola och hundar! I mars började Rakel få träna lite med skinn inför grytsäsongen...

I april blev jag inbjuden till övernattning och mat i Björklinge, med utställning på Lilla Stockholm som mål. Sagt o gjort, och det resultatet har jag inte smält än... Irma BIR, CERT OCH CACIB! Helt otroligt! Hennes första CERT!


I maj blev Hillary svensk utställningschampion - och har sedan resten av året tagit så många BIR o BIM att hon placerade sig tvåa på Vinstrikaste-listan... inte så illa pinkat!

Vi var på Årets border, där Irma slog till med makalösa 191 poäng och vann klass 1! I maj premiärade Irma o jag överhuvudtaget att tävla lydnad, och detta gjorde vi i Söderhamn och fick då ett förstapris!

I juni gick Irma ett godkänt anlagsprov i viltspår! Till råga på allt gick hon en väldigt lyckad tävling i Bollnäs, vann hela tävlingen med 16 hundar i klassen och erövrade därmed också LP1 efter fina 183 poäng!I juli for vi över till Finland med Bjärvarnas Kennel, Monica från Bombax och Familjen Löfstrand från Hudiksvall. Förutom många nya och goda vänner startade Irma på tre prov, varav alla blev väl godkända. Hon började med ett B-prov som hon fick B42 på. Hon gick ett godkänt naturrevideringsprov och hennes sista prov innan vi åkte hem fick hon högsta poäng på! 
I juli blev Irma också SE VCH efter flera godkända spår...
Längtan blev så stor efter Bjärvarnas att jag och hundarna åkte till Fagerbacken en vecka för grytläger på Idkerberget. Rakel kom hem med ett godkänt grytkaraktär.
För att få lite händelser i juli passade även Irma på att knipa ännu ett BIR, bli svensk utställningschampion och BLI BIS-BRUKSMERITERAD!I augusti bilar jag och mamma upp till Finland, och där blir det storslam. Irma blir provbästa hund av 20-talet startande jyckar... då hon kammar hem ett prov med full pott. A50 blev hennes betyg, och ja kan säga att både jag, uppfödaren till denna makalösa hund och mamma grinade. Så jäkla häftigt att vara med om! tack vare de fina resultaten blev Irma i augusti månad svensk grytjaktchampion, sprängare, och finsk grytjaktchampion. Rakel får starta sitt första grytanlag och klarar detta med BRAVUR! Underbar inställning, bara spontana brytningar och en hund som kommer på utkallning blev då också provbästa hund på konstgrytet i Regnsjö!Till ära av fantastiska SE UCH SE VCH SE J(GS)CH FI J(G)CH LP1 J BOMBAX LEMON SHERBET tatuerar jag in det enda ord som någotsånär kan beskriva Monica Vikner Stafbergs och Carl-Gunnar Stafbergs Citronsorbé -vilken jäkla valp ni fött upp i denna tik!!!!

I september gjorde Rakel ännu en start på grytanlag - och även denna gång var hon sanslöst duktig och fick fina vitsord från alla domare. Irma debuterade på agilitytävling och placerade sig 3a och nollade sitt lopp! Riktigt bra gjort för att vara första gången.. vi var också snöpligt nära en pinne.. men den tar vi sen :) Rakel får sitt förstapris i LK1, med 176,5 poäng.

I oktober fick Rakel ännu ett förstapris i LK1 och Irma slog till med förstapris och klassvinst LK2 med 172,5 poäng!

De sista månaderna har skola och liknande varit i hågen, varav tävlandet dragits ner på lite.. Hillary har dock varit till Stockholm och blev BIR nu i december... annars nöter vi på med promenader, lek, träning och förhoppningsvis lite mer jakt!

Jag är stolt och tacksam, för att få möjligheten att få så fina hundar att träna och älska från Kennel Bombax! Alla inblandade, kennlar, uppfödare, mamma och vänner - som funnits med på vägen ska veta att alla hejarop och applåder har varit guld värda! Rakel fick bara en titel i år - J - men den är värd mycket ändå! Nu är det "bara" naturprovet kvar... men vi är på g, hoppas vi :)förutom mängder av nya vänner, erfarenheter och skratt... fick vi också med oss mängder av rosetter... detta är Gullans skörd efter två helger med utställning...jag hoppas att mina hundar fortsätter att utvecklas och bli så bra som jag vill ha dem. till 2011 har vi satt nya mål och nya tävlingsformer ska invigas....
Det har inte varit någon dans på rosor, men såhär i efterhand är jag så stolt och mallig över mina fina tikar. Som gång på gång överträffar sig själva. 2011 är även tänkt att skänkas mer åt Rakel, för att hon ska få chansen att meriteras lite mer.

För intresserade är det även så att valpar kommer att finnas efter både Irma och Rakel under 2011, håll utkik på http://www.kennelfirmanz.webs.com och http://bombax.nu

Till slut blev även Irma "Årets Bombaxhund 2010".

och någonstans här... tog 2010 slut. Och vi ska försöka slappa nån dag... innan vi tar nya tag.. för alla våra drömmar.. är långt ifrån uppfyllda... tack för att ni följer oss...


År 2010 till handlingarna snart...

och när allt är klart, trots att vi faktiskt inte ska tävla förrän 2a januari nästa gång - så kommer jag återkomma med en resumé över året som varit. Resultat, kommentarer och bilder över 2010s tävlingar.
vad tycks om detta?

Fram till dess, försöker ja avsluta det sista i skolan... pluggar, går promenader med hundarna...

och framförallt har jag en stor nyhet. JAG KOM IN PÅ LOGOPEDPROGRAMMET I UMEÅ! sjukt glad! trodde verkligen inte att ja skulle komma in, har ju krävts MVG i nästan alla ämnen... och jag hade 2-3 VGn för mkt trodde jag.. men, jag kom in i första urvalet!


RSS 2.0