Älskad, från första stundVALPAR!!!!

Just nu har tre underbart vackra tikar sett dagens ljus... vi tror dock att de finns någon till som vill komma ut.
Älskade, älskade Irma är duktig och snäll och fixar o donar så himla bra. Känns tryggt!
<3


bebisar....

Irma har legat o pipit, suckat, darra o stirra. Vi tror därför på att något är på gång... temp stabil på 37,3.... nu hoppas vi på en dipp så bebisarna kommer snart!
De är sååå tråkigt att vänta...
Framförallt när vänner beräknad samma datum som Irmas bebisar, precis fått ut fyra o har fler¨på G.... men vi väntar vidare....

lugnet sveper över Nydalahöjden...

förutom över Rakels bädd, där det bäddas ganska konstant... ibland bäddar hon också åt Irma, åt mig i sängen och senast för en stund sen gav hon sig på mitt fina renskinn i soffan! Men där sattes det stopp!

Ibland går hon dock med på en bild, även om man får truga....I Irmas mage är det full aktivitet - det lever verkligen om där inne... de senaste dagarna knorrar hon varje andetag, jag tror de trycker på bra de små rackarna ;)således hittar man alltid Irma liggandes i den här ställningen nu. Huvudet högt, ihopklämd med stöd mot magen - det är grejer det! Favoritstället att sova är förövrigt just renfällen, där de är varmt och mjukt utan behov av att bädda (om man inte heter Rakel alltså...) Irma har annars heller inga tankar på att bädda, hon tycker de duger bra som jag lägger filtarna...detta är för övrigt Irmas mage och tuttar nu :) stooora och fina, och MÄNGDER av mjölk som rinner till... (varav Rakel nu fått slickförbud - hon är annars gärna där och slickar lite = rinner mjölk ÖVERALLT!!! ;)

Igår flyttade vi in i vår nya lägenhet, i princip allt är klart inför nedkomsten av våra små älsklingar...

Massor av folk ringer nu, varav jag börjat styra upp alla på lista och nu är det bara att vänta och se hur många av varje det blir.. Både tikar och hanar har folk hört av sig för, men inget bestämt förrän de är födda och vi träffats personligen... men vi hoppas åtminstone på 4-5 st, varav typ... 4 borde vara tikar ;) haha!
Nu ska jag plugga vidare - anatomi och fysiologitenta på fredag!

Demokrati och parti-tillhörighet

När jag var liten blev jag upplärd av vuxna människor i min omgivning att man skulle ta hand om varandra. "är någon ledsen, sträck ut en hand!". Det har alltid varit viktigt för mig, att sträcka ut handen, stötta de som inte haft de lika lätt som mig och tro gott om människor.

När man började prata om partierna i Riksdagen på lågstadiet, var jag redan på ganska säker på min tillhörighet.

På högstadiet pratade man än mer om partierna, jag började att lusläsa alla partiers valkampanjer... jag läste debattartiklar, skrev insändare, läste på partiernas hemsidor. Och hur jag än vände och vred på det, så slutade det alltid med att jag kände att det var ett parti som tilltalade mig mest - de parti som jag senare också röstat på.

Politik fascinerar mig - jag tänker engagemang, glöd, debatter, sakliga frågeställningar och ideologier som man alltid kommer tillbaka till. Empati och medkänsla är något jag har med mig varje dag, och som jag anser viktigt för ett välfungerande samhälle.

Pratar man runt så tycker folk överlag att politik är tråkigt, trist och det är massa pappersvändare utan åsikter. För mig har alltid politik varit de vi haft hemma runt köksbordet på julafton - debatt, inlägg och engagemang i frågor som står en närmast.

Idag lyssnade jag på Håkan Julholts första tal som partiledare för Socialdemokraterna. och jag kände att politikintresset i mitt hjärta tog extra varv. Han pratade om engagemang, om att se ideologins grund, att mångfalden ÄR viktig, att jämställdheten alltid ska jobbas för och att alla framsteg som görs i Sverige (oavsett parti vid makten) är en framgång. En god ekonomi är alltid god för alla, även om man inte själv är i en helt ledande position.

Jag hoppas, att engagemanget som visades idag, att applåderna, att visslingarna och att skratten som ekade på kongressen kommer stanna. Att folk fick känna den glöd som jag fick känna.

Det här med att kasta skit partierna emellan - vi är bäst, - NEJ vi är bättre tycker jag känns drygt. Det är en del jag inte uppskattar. Alla dessa debatter kan hållas på en saklig nivå, där man inte behöver gå ner till spade och hinkfasoner. Sin ideologi står man fast vid, då den har format en som människa. Jag kan tycka att det finns saker som är skrämmande att man väljer att stå fast vid som viktigaste fråga, att det känns märkligt att man går "till val" med en fråga och sen inte följer upp den när man blivit invald kanske tack vare den?!?

I slutändan hoppas jag bara att alla ska få starka och trygga vid sin ideologi oc känna att de har möjlighet att medverka.
Att leva och bo i Sverige ger en vissa val. Man är fri att tänka och tycka som man vill, rätt att uttrycka sig fritt inom vissa (ganska breda) ramar.

Nu har talet hållits, nu har Juholt berättat var vägen ska leda. Vägen dit, sträckan att färdas är kantad av hårt arbete, tuffa motståndare och slingriga avfarter som man måste välja att ignorera.
Och nånstans här hoppas jag stå trygg i mina värderingar och slippa höra allas kommentarer huruvida han kommer lyckas eller ej. Nu får tiden utvisa, tycker jag.

denna Irma...Jag tror att ingen kan missuppfatta det faktum att Irma är just min hund. En blick räcker. Jag kan sitta tyst, och se i ögonvrån hur Irma vaknar, lyfter sitt lilla huvud, tittar på mig o viftar på svansen. jag behöver inte prata, inte titta. Vi är i symbios. Hon är en på miljonen, det finaste jag har. Och jag älskar henne så mycket att det gör ont i hjärtat.

-

Irma går liksom inte med på vilken behandling som helst. Klappar, prat, godispock rör henne inte ryggen om det inte är från rätt person. och de är väldigt få personer som får chansen att vara den rätta personen. har jag sagt någonting till henne struntar hon förövrigt i allt godis och pock i världen. Hon är mattes hund upp i dagen.

-

Hon är egensinnig och fel person ser ofta inte hennes storhet. Fel person är den som inte få kontakt med henne, just pga att det inte intresserar henne... något jag tycker är skönt. man behöver inte vara orolig över att hon ska sticka iväg till nån "bara för att"... hon har den där terrier-sidan, det där egensinniga... och har Irma gett en sitt hjärta. Då älskar hon en innerligt. och det är den finaste kärleken man kan få...

stress, jäkt och tentaplugg...

herregud vad livet snurrar på nu. Jägarskola, antomi och fysiologikurs, valpköparbesök, flytt och träning försöker samsas i någon sorts schema...
Vi har haft en praktisk lektion skytte hittills på Jägarskolan o ja kände mig SJUKT osäker... har typ skjutit lite luftgevär som yngre hemma på gården... men lerduvorna gick GULD! På provet skjuter man på sex stycken, och måste minst träffa fyra tror jag det är.. man har 2 skott på varje... Jag sköt flera serier i rad med 6 skott och 6 träff, så de känns kanon. Nu blir det att nöta älgbanan så hoppas jag att jag är "fit" inför skjutprovet i juni..

Skolan också ja... just nu läser vi 6 hp Anatomi och fysiologi, men med tanke på tiden det tar skulle det varit en minst 7,5 hp:are... suck.. men är liksom bara att nöta nu - antomiska termer, celler, latinska begrepp och diverse muskler och bens uppbyggnad. är roligt egentligen men just nu har jag INTE tid att läsa en kurs där man måste läsa så mycket utanför lektionstid och där man har så lite inläsning och så mkt schemalagt... Som tur är så lagom till valparna kommer så har jag tentat av denna kurs och har istället knappt något schemalagt utan kan göra nästan allt hemifrån utom max 5/h skoltid i veckan.. :)kvällstid försöker vi varva ner med mag-gos... Så underbart nu då man känner bebisarna inne i magen på både Irma och Rakel... båda har också börjat sippra lite mjölk så jag går bara o väntar på slutklämmen nu!

Nu har också lite fler börjat höra av sig om valp. Hittills är det övervägande del jägare vilket såklart känns jätteroligt med tanke på hur både Irma och Kalle är meriterad och används... Man hoppas att valparna blir lik sin mor och far fullt ut - då tror jag folk blir mer än nöjda med vad de köpt!

Irma är lite fjantig och vill inte äta så mycket, så hon mutas med köttbullar en av målen varje dag... Rakel gluffsar dock i sig som vanligt... tror inte det kan bli så mkt annorlunda med tanke på vem hennes mamma är ;)det mesta inför valpnedkomsten är klart... Rakel har jag inrett stora stålburen åt med tygskydd på sidorna. Det blev lämpligt då de är en rejäl kant vid burdörren så hon kan gå ut från dem i början o dricka vatten osv utan att de ramlar ut och blir kalla... Irma har vi köpt en Bia-bädd till, den kommer de ha i början sedan kommer vi såklart ha hagar av kompostgaller åt dem båda och då kommer Irma och hennes valpar också ha en tygbur i "hagen" så valparna är trygga och klara i sin burträning när de levereras vid 8 veckor. Såna saker tycker jag är schysst att ge sina valpköpare...

Nu börjar våren tina fram mer och mer också vilket glädjer oss då valparna kommer vara lagom i ålder för utomhusvistelse ("promenader") lagom till de är hyffsat snöfritt och nån plusgrad ute...

Hundarna är riktiga latgrisar nu och de enda de gör i princip är att sova och äta... det är kanske inte så konstigt heller, i skrivande stund är det ca 10 dagar kvar till beräknad födsel för Irmas kull.. nu njuter vi av sista tjockistiden, men nog längtar vi till bebisarna kommer ut till oss!


planering...

Internationella kvinnodagen.
Och jag planerar, planerar och planerar för sommaren.
-Irma och Rakel till Danmark. Mål: Irma dansk grytchampion och därmed Nordisk grytchampion, kan inte riktigt alla regler där men iaf att Rakel går ett enkelt gravepröve.

-Rakel till Finland, två svängar. Mål: Rakel Finsk och svensk grytchampion

-Viltspår. Mål: Rakel svensk viltspårchampion

- Lydnad. Mål: Irma LP2 och Rakel LP1 (ett förstapris var kvar)

-Utställning. Mål: Rakel Svensk utställningschampion med minst 1 BIR på SKK INT-utställning.

- Agility. Mål: Rakel tävlingsbar i klass 1 i augusti, Irma uppflyttad till klass 2 i agility eller hopp.

och inser att även denna sommar tillägnas hundar. :) Hoppas, hoppas jag får jobb fyra veckor på sommaren, gärna i början - då räcker pengar och tiden till perfekt för lite hundtid... som jag längtar! Ska bli kul att få köra i gång Rakel riktigt också!


En liten gissningslek sitter på sin plats...

Jaha, Irmas valpar är beräknade till 1a april. Hon har alltså 3 veckor och 4 dagar kvar. Hur många valpar tror ni och vilka kön? :)

Dessa bilder är tagna idag


VÅGA GISSA NUDÅ! :)

gravid-ligan

här hemma finns numera två trötta borderterrier-tjejer. De stönas, stånkas och pustas... Irma är så pass fet att hon inte kan resa sig som vanligt från rygg, utan måste RULLA över på sidan. Rakel är mer alert, om man leker med henne eller så är hon på att vara med... men inte i samma klass som förr. Säger man ingenting går hon antingen in i buren (ensam) och ligger o pyser för sig själv eller lägger sig i sängen och sover. Tidigare har hon alltid provat att hämta nån leksak o bjuda till för lek. Men nu är det andra bullar som gäller för henne!

Irma är trött, så trött.. och blir sur om hon får gå allt för långa promenader. Hon vill ha egen tid, gärna ligga för sig själv och tycker de är bra om man då och då går förbi, känner på magen och pussar henne lite på pannan....

Älskade hundarna mina. Detta är en mäktig resa även för mig. Snart, så himla snart kommer kennel Firmanz första valpar att se dagens ljus....nya sovstilar har också kommit till.. såhär låg de i sängen häromdagen när jag kom hem... vad ska man säga? :)

Ska trimma av Irma idag så hon inte har massa päls då valparna kommer som kan vara i vägen... ska fixa till ett nytt kort på båda då :)

en bra dag...

vilken dag detta varit.... Varit iväg på underbar behandling av min nackskada... blir bättre och bättre, tack och lov... människor har ringt... ska titta på Rakel för de vill ha en valp... vill träffa Irma för de vill så gärna ha en valp... skulle bara ringa för att erbjuda mig ett jobb...

Ovanpå det inleddes dagen med en två timmar lång promenad på skoterspår i skogen med hundar lösa, kutandes i solsken. och allt var så vackert att man nästan tror att man drömmer.

Sen uppå allt ringer SVT. Hört talas om mina fina borderterriers... och vill gärna ha med en av dem i programmet Bulldogg som sänds i hela Sverige. tydligen ett väldigt poppis barnprogram, då de blir andra säsongen nu... vi får se hur det blir med allt..

och irma är så tjock så vågar knappt chansa på antalet bebisar där...

och imorgon ska jag låna världens bästa Lisas Focus som ska få dra mig på skidor en rejäl runda. härligt.

och efter två timmar kirrade jag de två första tentafrågorna av fyra, ska skriva en till ikväll - sista tar jag imorgon.kanske ser ni oss i rutan i höst??

Vilka tjejer jag har... mailen propppas med mail från underbara människor... du har chans på detta priset i år, du har väl sökt skriver den ena.... ni är så duktiga, skriver den andra...
och jag, jag bara suger åt mig som en svamp. och hoppas på fina provresultat imorgon...

och njuter av solsken, på ett skoterspår... i Hälsinglands djupaste skogar...

RSS 2.0