Firmanz Lemon-kull

Valparna växer... nu jäklar är det full fart hemma på Nydalahöjden... bits gör de också... Skinn är det bästa att attackera och nu har jag lagt ett stort ben på golvet så de har något att gnaga på! I helgen blev de också avmaskade för första gången och det gick ner även fast det kom lite fnysningar!!



Detta är Firmanz Kicked Up Lemon - hon ska flytta till Piteå till matte Eva-Stina och husse Johan. Där ska hon bo på landet nära till skog och natur och vara agilityhund med sin matte. Husse ska köra lite gryt! Vad jag förstått så kommer det även bli lite lydnadskurser och "Kiwi" kommer få leva ett gott liv hos en van hundfamilj!



Detta är Firmanz Fuzzy Lemon Fizz och hon ska antagligen till Finland och kommer förhoppningsvis användas till praktisk jakt om hon fungerar som hon ska, agility och lydnad med matte Eva och husse Nicke.



Och detta är Firmanz Sexy Lemon Slam - som nog ska stanna på Nydalahöjden och bli mattes nya tävlingshund! Ska försöka meriteras inom gryt, viltspår, lydnad, agility och utställning. Förhoppningsvis fattar hon tycke för jakten och då ska hon såklart användas praktiskt!


Tikarna är fantastiskt jämna och fina och i helgen har valpköparna varit här och tittat. Jag är otroligt glad över att de visar såna lynnen som de gör redan nu... förvaltar man detta rätt tror jag stenhårt på dessa avkommor efter fantastiska Irma (SE J(GS)CG FI J(G)CH SE UCH SE VCH LP1 - o två förstapris i LK2 och uppflyttningspinnar i agility, CACIB) och Kalle (SE J(GS)CH SE J(GF)CH SE VCH FI J(G)CH - o två cert på utställning, CACIB). Ska bli så himla roligt att själv också få behålla en valp och få se temperamentet. Det är många som redan nu hört av sig om intresse för Irmas nästa kull. Men nu vill jag utvärdera hennes avkommor lite innan de blir någon ny kull - så nu dröjer det minst ett år innan det blir någon tanke på parning. Men som sagt, det ser lovande ut och det ska bli så jäkla roligt att få börja träna in alla moment med vår nya tös - som ska heta RUT! :)

Valparna överlag är fantastiskt duktiga, nu när vi är ute är de ju dock galen och ska jaga cyklar och annat - men jäklar om matte ropar då kommer de allihop! Skitduktiga!

Idag beställde jag tid hos vet också så den 24e maj ska alla besiktas!

De är väldigt dubbla känslor... De är ju så himla underbart att ha dem här hemma.. Men ju mer dagarna går desto mer inser man att vid 8 veckor är de i behov av att flytta till en egen familj :) Nu är vi ju så lyckligt lottad också som fått såna duktiga och ambitiösa valpköpare som haft borderterrier tidigare så jag tror inte det ska bli några som helst problem!



intresse för att krypa in där det är trångt finns iaf... hos allihop - här ser ni Rut in action...


man kanske ska bita på den här... eller!!!!



ett hål... där man kan krypa in... de är ju så mkt roligare än att bita på den där gamla flodhästen....

och bakom ser de ut att vara riktigt trångt... hehe...



här ska då jag komma in iaf... <3



I Riktig terrier-anda så ska det ju också kampas med allt som finns i ens väg... ju tyngre desto bättre... släpar de inte på vardagsrumsmattan med bord o hela faderullan på (för samarbeta har de då lärt sig för att lyckas!) så kan man apportera mattes jobbväska full med skor, kläder, handdukar, schampooflaskor mm mm....
Men erkänn - visst är hon ruggigt söt?!?



samma hund som lärt sig nästa hoppa upp i soffan.. jobbigt... för matte och hennes mamma.. som inte längre är skyddad där ;)


Kommentarer
Postat av: Malin

hi hi hi - jag ser plätt-lätt "vem Rut är"!

*heja heja*

ok.., ska sluta kalla henne T....



Kul att det gick så bra med valpköpar-

besöken, viktigt att hitta bra hem att

förvalta guldklimparna man avlat fram.

2011-05-09 @ 23:25:34
URL: http://www.madofi.se
Postat av: Mickan, Mira & Rut

Nämen! Hon ska heta RUT! Det är ju helt fantastiskt, då blir det två border-Rutor ute på tävlingsbanorna! Undrar om det finns någon mer borderterrier som heter Rut i Sverige.... helt klart bästa namnet! :)

2011-05-13 @ 14:53:08
URL: http://miraochrut.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0