Resultat ljuger ALDRIG

Ju mer man kommer in i hundvärlden, desto mer saker upptäcker man. Vissa saker är intressantare än andra.
Det finns vissa grundläggande saker, som man ju mer man vet om folks hundar upptäcker att människor gör.
Exempel? Okej; ta det faktum att de flesta ljuger. Konstant. Nej, förstår ni deras hund skulle ju ALDRIG morra/hugga efter/ göra utfall mot en annan hund... Man är ganska sugen att då berätta att man sett dem på X antal agilitytävlingar och det enda deras hund gör på uppvärmningen är att hugga efter andra ekipage som värmer upp.

Överlag ljuger man i hundvärlden. Berättar att sin hund gjort ditt eller datten, gör si eller så. Och det går att ljuga. ofta är det ingen som kollar upp fakta. Och då kommer man ju lätt undan med en lögn, då folk tror att man gjort saker och åstadkommit saker med sin hund... fast det egentligen, om man tittar efter eller hör efter aldrig skett.

Jag brukar säga att resultat aldrig ljuger. Så vilket skitsnack det än cirkulerar kring en... vilka rykten som än går. Så kan vem som helst gå in på skk.se, trycka på Hunddata söka efter "bombax lemon sherbet" reg-nr S26838/2008 och få svart på vitt vad vi har åstadkommit. Inga lögner, inga påhittade historier.
Jag har inte avbrutit grytprov bara för att inte ska se att min hund misslyckats på ett. Alla misslyckas någon gång. De är ingen rak jävla bana till framgång. Den är krokig och följs av hinder, som man försöker hoppa över... men de är för högt... tills man efter några försök man inser går att krypa under eller ta pallen som står som hjälp bredvid.

Ta en annan person jag beundrar och vilkens hund idag är meriterad upp över öronen och JÄVLIGT trevlig. En kompis Malin har en parson som är både snygg och KAN ARBETA. Går man in på hans hunddata är de inte förstapris på varje lydnadsstart, godkänt överallt hela tiden. För de FUNKAR INTE SÅ. Ingen hund är en maskin, dom är individuella maskiner som kan ha en dålig dag. Är min eller Malins hund sämre för det? Nej, för de är bland de mest framstående hundarna i sin ras då de meriteras allround. De går att göra vafan som helst med våra terriers och vi är så jävla PÅ G som vågar visa det också!

Jag tycker de är SKIT att man i sista sekunden på sitt grytprov precis innan utkallningen kan säga att man bryter provet, bara för att resultatet man åstadkommit inte ska synas. Dåligt för att den personen, som tar fram den hunden, kan inte vara särskilt stolt eller övertygad om att de har en bra hund i kopplet. Det är min mardröm, att ja skulle ha en hund hemma som jag inte tror på. Då skulle jag byta bana ganska snabbt....



Det är mycket som är konstigt. T ex att folk FORTFARANDE lever i tron om att om en borderterrier har ett godkänt karaktärsprov så är den en jakthund. Min gamla mellanpudel jag köpte som 8-åring, som var fegare än fegast, skulle klara ett karaktärsprov. De säger JÄVLIGT lite om hunden i fråga. ärligt talat... På en pudel skulle de vara en imponerande, men på en terrier är det liksom ett steg på vägen ifall man vill testa dem en gång innan nästa prov, anlagsprovet ELLER om man som jag ville ha poäng på Årets jaktborderlista.

Men varken viltspårschampionat, eller ett grytkaraktärsprov gör att man får starta i jakt/bruksklass. Varav man själv kanske borde förstå att endera av dem är SÄRSKILT jaktmeriterande. En hund som INTE är SE VCH kan gå riktiga eftersök som en gud.... och en hund som är SE VCH kan i praktiken vara en hund som ALDRIG sökt efter ett riktigt vilt. Bara gått och sökt efter en blodig klöv. Och de är väl okej, reglerna är såna. Och det är ju kanon om man har en hund som blir SE VCH - bara att gratulera! Men, de är inte en jaktmerit. Så är det.

Resultat ljuger aldrig. nej, de gör faktiskt inte de. För även om man inte tror de, så står de folk kring en när man gör sina prov eller test. Och de ser huruvida de presteras. Och de blir ärligt riktigt konstigt.. när man sett en hund tävla i någon gren. och de inte går nå bra. och man sen får läsa på facebook/hemsida att de gick verkligt bra osv osv.. och skilj nu på att jag kan också fatta att 'ven om man inte får ett förstapris på en lydnadstävling så kan man vara nöjd. De är inte det jag menar. Jag menar när man startar på t ex ett grytanlagsprov, hunden gör INGENTING rätt, låser sig, vill inte ta förträngning, mesar i skallet och åstadkommer INGENTING som skulle kunna vara användbart i fortsättningen på anlagsprovet - nämligen den praktiska jakten. En sån gång blir det bara jävligt fel när man på andra ställen berättar vilket tryck de är i hunden, osv osv, när alla egentligen vet att så inte är fallet.

Nej resultat ljuger aldrig. och jag kan lova er att man i längden tjänar på att låta bli. Låta bli att bygga upp en massa illusioner om hur ens hund är. Folk som är intresserad av de kan liksom läsa på läsa på hur ens hund är,... och förstå hur besviken de ska bli när de är och hälsar på eller åker o tittar på ett prov man gör för att se att allt de där man skrivit och sin hund. Bara är lögn. Bluff. Skitsnack.
Nej, skriv de ni på riktigt åstadkommer istället. Upp och nergångar, med och motgångar. Och låt se resultaten när ni fixar det tala sitt tydliga språk. De ljuger aldrig. och de är jävligt skönt att ha det i bakfickan ibland...

Kommentarer
Postat av: Bodil

Åå så söt hon är din Rut!

2011-05-31 @ 14:05:28
Postat av: Mia

Du har så rätt Frida...<3

Det kan ju faktiskt inte alltid gå bra, men då får man kämpa på & träna lite mera med vad det nu kan vara & det är ju det som är lite av tjusningen... För när det sen går bra då blir man dubbelt så nöjd & glad... Tusen Kramar

2011-06-01 @ 10:58:11
URL: http://www.bjarvarnas.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0