Less på...

att det strular massa, pratas massa och bara drygar till sig med allt hela tiden. är de inte däcken är det något annat. och även om det löser sig till slut så är det en jävla massa strul och oro däremellan! Något jag inte har tid med mellan plugg, massa hund och två jobb. Varför kan folk inte bara säga rakt ut till en enskild istället för att ta det vägen runt hörsägen? Varför ska folk pressa en i rondellerna så man nästan blir påkörd (IGEN!)? Varför ska det krångla med det mesta, när man bara försöker vara en enkel medborgare som sköter sig kring allt.

Och även om Irma är totalt upplyftande ikväll med att klara flertalet vittringar med mellan 3-7 pinnar så blir jag bara LESS.
För uppepå allt detta... så har jag ett par timmar plugg som väntar ikväll och som måste göras för imorgon jobbar jag hela dagen. 9-20:30. Och det är inte jobbet jag är less på. Utan de är att ibland är det bara skitdrygt att sitta timma ut och in och pussla med varenda minut i mitt liv för att få ihop allt.

Nu har jag spytt ut lite, nu ska jag gräva ner mig i böckerna igen.

från noll till hundra...

Jag går lite på rosa moln just nu, trots att jag har alldeles för mkt att göra med plugg och jobb.
Irma och jag har börjat träna med en annan tjej på klubben och jag har en ny hund! Eva har kommit med några tips och råd, vi har tränat korta små moment varje dag.
Och alltså - HOM ÄR OUTTRÖTTLIG!

När jag pausar för vi ska vila och snacka lite skit, hoppar Irma konstant på mitt ben och krafsar och piper... "mer matte, MER MATTE!". Jag blir så glad att tårarna rinner på passen. Irma är verkligen en HELT FANTASTISK lydnadshund när hon är som bäst, och nu verkar det som att de är mer vardag än undantag med den attittyden! Tidigare har vi lyckats pricka ett par gånger då hon varit på topp, och då har hon ju haft 191 poäng i ettan, 10a på allt utom LF.

Nu kör vi småsvängar varje dag med vittring, fjärr och position. Snacka om framsteg! Å! Blir lycklig bara jag tänker på det!

jag har tänkt ta det lugnt, köra in henne ordentligt i trean och sen starta första utomhustävlingen 2012 på våren då. Då har vi en ärlig chans - hoppas jag. Jag anmäler om hon är färdig, annars väntar jag!

Rut och jag kör på, det går bra, hon gör fina framsteg - de störtsa problemet är belöningar. Rut är nämligen så lättbelönad att om jag plockar upp en kotte i skogen och ber henne göra något för den så gör hon VAD SOM HELST; MÅSTE MÅSTE HA DEEEEEEEEEEN!. Och ja, ni förstår alltså att hon blir väldigt hetsig väldigt fort när vi tränar = terrier deluxe. Och ja, mkt hopp och lek, som de ska vara men ja... vi tar oss framåt sakta men säkert.


På Kennel Bombax har Rakel fått valpar igår, två hanar och två tikar.
Fader till dem är samma hane jag hade till Irma, Bombax Kardinal, en superborder med det mesta i meritväg! (bla nordisk jaktchampion och utställningschampion!!!)
Är man intresserad av en valp ur denna kombination så kontakta kennel Bombax eller mig så förmedlar jag kontakt!kan inte förstå att Rut är över 6 månader nu.. satt och kikade tävlingar inför vår lydnadsdebut och inser att sista januari får hon faktiskt starta! Absurt men ROLIGT!

Det är lite tomt i flocken nu utan Rakel, men desto mer tid får de andra tjejerna... Jag hoppas träningen fortskrider som förväntat nu!

Vi har också fått goda nyheter, husse har fått vik som det han är utbildad till (gymnasielärare historia/samhällskunskap) i 4 månader - HELTID! Himla roligt!

lite mycket nu... för mycket.... njaaae.

ÅÅÅ! Förra helgen var vi och körde agility och superIrma (ibland iallafall!!) blev uppflyttad i agilitytvåan och tog en pinne i hoppklass 2! KUL :)
Uppfyllde målen vi hade med agilityn, nu hoppas jag få lite mer trycka under fötterna på henne när vi försöker klättra upp till klass 3!my sunshine v

Annars är jag på ganska bra humör idag. Rut har tränats att sitta i bur i bilen och vara ensam, inne i lägenheten medan jag varit ner i tvättstugan och tvättat... osv osv... och idag skulle hon sättas på prov. Jag började 10.30 så åkte inte förrän strax efter 10. Husse skulle komma hem strax efter 14.00, så de passade idag perfekt att lämna alla hundarna ensamma till husse kom hem från jobbet!
Stängde av köksdelen (Irma och Rakel gör ju ingenting, men eftersom Rut skulle vara så länge nu så ville jag inte börja ha henne att bita på något) och la dit bädden, vattenskålen och en varsin liten tuggpinne. När jag gick tuggade alla för fullt på sina pinnar, och när husse kom hem hördes det inte ett pip förrän han kikade fram och hejade på dem! Så glad och lättad, för mig är detta lite av ett "kritiskt moment" eftersom jag bor i lägenhet... men man har verkligen en stor fördel av att ha de andra hundarna som är så trygga och duktiga - de har ju sällskap av varandra.

Annars brukar de oftast hänga med mig på jobbet och sitta i bilen och följa med lite på utflykter osv, men jag vill ändå hålla uppe så de också är lugna i lägenheten - för ibland är det lämpligast att ha dem här!

Rut är ju nu strax över 6 månader och nu har jag börjat ställa än lite mer krav på henne. Hon är en glad, lycklig och arbetsvillig kamrat och på söndag ska jag ut på bruks och testa henne lite extra...

Nu har jag precis ätit middag och ska bara packa ihop alla hundgrejer, sen drar Irma och jag till bruks och tränar inför vår start i LK3. Pepp!

RSS 2.0