Söndagkväll... igen!

Söndag igen. Helgen spenderades i Luleå för agilitytävlingar. Irma och jag försöker köra ihop oss i tvåan - minst sagt. Från att ha varit ett felfritt sego är nu Irma fartig och SKITLYCKLIG över agilityn. En riktigt "attityd-förändring". Med det kommer dock vissa nackdelar: matte MÅSTE SNARAST läras om i handlingen. Man kan inte köra lite defensiv stil, här gäller det att ligga på - annars är Irma ute på sin egen bana...

Annat som är nytt är att jag nästa helg påbörjar min utbildning som tävlingsledare i lydnad. Ska bli såååå jäkla roligt och är skitpeppad! Lydnad är ruskigt skoj och ser detta som ett ypperligt tillfälle att utvecklas för egen del också!

Nu ska jag och hundarna ut, imorgon och på tisdag är det jobb som står på agendan!

problem...

håruppsättning.
vad fan ska man ha, egentligen?eller mer utsläppt, kanske? Jag har ändå rätt långt hår....

hm.

En runda med hundarna innan kvällsjobb blir det nu. Bara ett par gånger kvar sen, sagt upp mig från det här jobbet och det känns jäkligt skönt!

Studier

är SÅ himla glad. Har hittills gjort två seminarier på utbildningen, och nu fått mail om mina resultat. FULL POÄNG PÅ BÅDA! Sååå himla glad! Nu är det bara att fortsätta på den här vägen! :)

Igår satte vi och gjorde i ordning det sista med inbjudningarna och nu är det bara att vänta och planera för mat som återstår... bara ;)
Den där Rut...

"sitt still älskling, så ska jag ta ett kort....""meeeeen MAMMA!!!! vad har du i handen? varför låter det? får jag kolla på den där?!?!?" *doink doink doink*

Som hund på kennel Firmanz

Minst en gång varje vecka tycker folk att de måste ha rätten att få veta varför jag har tre hundar. "Tre stycken, vad ska de vara bra för?". "tre? de ska skötas om också, hörrudu". "De ska inte bara ha mat såna där, de ska aktiveras också!".

Jag tror att de är missunnsamhet.

Som hund på kennel Firmanz, en vanlig sketen torsdag (som idag), en februaridag kliver hussen i huset upp 06.30. Den tiden får Rakel och Rut lämna biabädden bredvid sängen som de sover i på natten, och istället hoppa upp i sängen, där jag och Irma ligger sedan natten. Vi kramas och myser lite i sängen, mina 3 (!!!) tjejer och jag. Sen går jag upp, fixar hundmat och ställer i blöt, äter frukost, borstar tänder. Sen sätter jag mig och fixar med tex lite bröllopsfrågor, idag var det inbjudningar som gällde. Sen vid 10.30 kom hundarna från sängen... då ger jag dem mat, och sen går vi på långpromenad.det här var utsikten vi hade i ett par timmar, idag på dagens tur. - 20, strålande blå himmel och solen lyste. Härligt. Här springer mina hundar lösa, fritt från kommandon och annat, de finns inga bilar eller annat att hålla dem borta från. De får göra precis som de själva vill.då o då gör de lovar tillbaka till mig. Då sätter jag dem och tar ett kort....Rut i flygande fläng!

Nu har vi kommit in från promenaden igen. Matten, dvs jag, ska kasta i mig lite lunch innan jag ska gå till en kompis och plugga. OCH, kan ni tänka er? Mina hundar får följa med dit. Alla tre (!!!!). Där kommer de i lugn och ro ligga och sova ett par timmar nedanför mina fötter medan jag skriver om Bilden av barnet, som varit genom historien. De kommer att sova för de är nöjd, med sina liv. Efter en mysmorgon med pussar och kill på magen och en lång promenad.

Och efter jag pluggat ett par timmar kommer jag och tjejerna att träna lydnad. Ett pass var, får dom. Tänka sig, va? Fast jag har så många :)

Hundarna är mitt stora intresse. Och utöver det, högt älskade familjemedlemmar. De följer med mig på jobbet, är med mig när jag pluggar. Sover i min säng. Vänner som inte låter mig ha med hundarna finns inte, för de är inga vänner för mig. Med mig kommer mina hundar.

Och ikväll. Vid 21.00 när jag sätter på Biggest Looser på fyran, så kommer hundarna en efter en hoppa upp i soffan och lägga sig för att sova. Helnöjda, efter en vanlig vardag i livet på kennel Firmanz.

Jag står för min hundhållning. Kan man göra det, tror jag att man har djur som mår bra, också. 

RSS 2.0