NUSÅ!Båda tikarna löper! Rakel är nerskickad till Uppsala för att paras med snygge Bombax Qhasper, Musse, och Irma väntar vi på ska gå in i lite mer höglöp för att sen ta oss söderut till Borlänge där hon ska paras med UNDERBARA Kalle! Bombax Kardinal som han heter är svensk grytchampion, förliggare OCH sprängare, Finsk grytchampion, svensk viltspårchampion och har två cert på utställning! Årets jaktborder 2010 blev han också! En riktigt bra hane, nu väntar vi med spänning på vad detta ska bli!

dåligt med bilder...

men denna är den jag har sen jul, då jag senast träffade min bror och lille Palten. Inte lätt att bo på varsin sida Sverige :)


Min uppfödare

Jag spanade länge på vilken ras jag skulle ha. Terrier hit, terriers hit.
Slog till på en borderterrier efter en fin tik och hane, Lukas och Ebba.

En av mina närmsta vänner har inte fått någon riktigt uppfödare. En har djurförbud, och den andra har fått lite annat i vägen... barn, småbarn... ni vet... inte riktigt rätt tid att ha uppfödning då, tyvärr.

Men när folk frågar mig om mina uppfödare. Då skryter jag järnet. Bättre uppfödare än mina, de kan man omöjligt få. Och jag hoppas jag kan uppfylla en liten, liten del av deras jobb och skicklighet inom uppfödning till min egna sen.
Jag försöker ringa dit, efter nya meriter eller händelser med jyckarna och bara säga "grattis. nu har hon gjort detta"... sen skryter jag lite. Sådär som man får till uppfödaren och de säger att man är duktig och att allt är så bra. Himla skönt, att faktiskt få säga att DET GÅTT RIKTIGT BRA när de väl gjort de, utan att nån höjer på ögonbrynen, missunnar en eller suckar.

Och när ens uppfödare fixar o planerar en resa till Finland med grytprov inplanerad, som man får hänga med på och njuta av en vecka i juli. Som kan ge de där orden som behövs, när de går lite tungt.
Jag tänker rikta ett tack.
tack, Monica och C-G Stafberg. För alla peppord på vägen, för allt beröm. För allt stöd när de gäller hundarna...
Jag glädjs med er framgång i kenneln. Ni förtjänar verkligen det. Jag är först med att ta av mig hatten och applådera.

Hela hunderiet går upp en nivå till, med bra uppfödare. Det är bara så.Mina två Bombax-hundar. Underbara båda två!


bästa brevet....

idag fick jag ett brev från SKK. Med intyg på att Irma är godkänd som svensk grytchampion, sprängare. Vilken känsla, allt kom tillbaka igen på något sätt....
och vilken känsla sen... säger som Maria Montazami: MUMS!här har ni lill-Räkan som jäser med husse, så här ligger de nu för tiden när ja går till skolan. hundarna går morgonpromenaden med mig, sen jäser de med husse en stund på morgon, som är hemma på heltid och skriver C-uppsats i vår. Härligt, säger Rakel.

tenta och hund är ingen vidare kombo...

Rakel är understimulerad deluxe idag märker jag. Tok-pluggat inför tentan måndag till idag, och har under den tiden fått Hussen att gå en långpromenad och sen har jag tränat ett lydnadspass med dem var. Sen en kväll med klickerträning. Idag när ja kom hem från tentan gick Rakel på tårna... verkligen. Irma bryr sig inte nämnvärt, hon passar på att vila riktigt när hon får chansen men blir sen överlycklig då hon ser att vi ska göra nåt.

Men medan ja hade skrivit tenta och vart borta 3 h hade Rakel konstant-pipit så Husse fick ett smärre psykbryt. De är tur att de imorgon är inbokat både långpromenad och lydnadsträning i hyrd inomhushall! Lyx!

har jag berättat om världens bästa Irma?Foto: Tierps BK

kan aldrig sägas för många gånger... som jag älskar denna hund <3

herregud...

jaha, jag och Lisa stack på lydnadstävling. Irma slår till med 174 poäng i LK2, trots en nolla. Vinner hela klassen, med 8 hundar deltagande!!!! :D

Så, nu fattas de ett varsitt förstapris för Rakel och Irma - sen har vi två nya titlar!!! :D

RSS 2.0