Nya buren... jobb... skog... bad...

Det är mycket nu. Nya buren har ÄNTLIGEN kommit efter många om och men.Nya buren med instegsskydd. Hundarna sitter kanon, så vi är nöjda. Nyfiltar fick dem, och nya skålar som är skvalpfria! Vad underbart de är att slippa tömma oc h fylla på vatten i skålarna hela tiden. Nu kan de vara kvar i skålarna fast jag åker!

instegsskydden drar jag och låser fast i burdörrarna medan vi åker. Vilket också gör de kanon ifall hundarna ska sitta kvar i bilen och jag vill ha luckan öppen. Då kan de sitta kvar så, det kan dels bli skugga ifall solen skiner (o de inte är mitt i sommaren, men som nu som det är höst) och annars så nu när de är med på jobbet och de är FULLT med katter vill jag ändå ha luckan öppen, och då funkar de kanon. De ser inte ut till katterna och slipper sitta där och trissa!

för övrigt är de OMÖJLIGT för mig att ensam ta ett gruppfoto... iallafall när man vill ha ett utomhus.
När jag till slut får Rut att stanna och inte ha fulöron som hon alltid lyckas få då jag ska fota - har det ALDRIG ANNARS - så tittar ALLA åt fel håll.. suck... och annars blir de såhär:"säg varsegoo, säg varsegoo mamma, de prasslar här i skogen!!!"Rakel tycker att bara för att det spöregnar hela veckan kan man INTE missa ett tillfälle till att bada... så länge isen inte håller kan man bada, enligt Rakel the Girl.och Rut finaste, gulligaste sötnöt. Har en stor jävla fördel. ARBETSGLÄDJE! Så kul och tacksam! Det visar sig bland annat i att oavsett om hon står en meter i från mig eller tjugoen meter ifrån så hinner hon accelerera till FULL KARETA! Nu springer hon ifrån både Irma och Rakel... jäkla tokhund!Irma kör en egen lek nu "ignorera Rut". Den går ut på att oavsett vad som händer eller sker, så ignorerar man Rut. Rut bjuder allt hon kan, vilket innebär rejäla tacklingar så de smäller i morsans revben, bett i öronen, försöka knycka ben osv osv. Ganska intressant lek.
Ibland, kan Irma bjuda till och leka lite. Mest för att hon själv vill - och då går leken bara ut på att Rut ska ligga på rygg och Irma ska hålla fast henne i strupen. Mamma bestämmer... och de gillas!

Jag vickar ute på en förskola i Flurkmark, två mil utanför Umeå, och har haft ett vik på en månad. Igår blev det bestämt att de ska bli förlängt med närmare fem veckor! kanonroligt och jag är så glad att jag får vara där ute!
Det var allt för oss, kommentera gärna så jag vet att ni kikat in :)

helgens bravader

Japp, Rut fick köra Terrierklubbens utställning på lördagen och sedan var det agility på söndagen.
Lördagen inleddes på bästa vis, men skitsnack med alla norrlandstöser och mkt hund såklart!

Bengt Nilsson var de som dömde och direkt jag kom in i ringen utbrast han "MEN, vilken hund du har!". Sedan bara fortsatte det. Jag blir nästan gråtfärdig när alla vräker beröm över vår fina Rut...


foto: Therese Östlund

kritiken:
"En synnerligt tilltalande valp byggd på bästa linjer. Tilltalande huvud med rätt proportioner. Utmärkt över- och underlinje. Välvinklat bakställ. Tanken aning brant i skuldran. I mkt bra hårlag, ett gott rörelseschema för asin ålder." BIR-valp med HP.

Tyckte de skulle vara kul att vara kvar i finalringen men domaren som dömde där ville ha de där mer extrema. ingen parson, tysk border eller jack russell gick vidare så. Däremot DandieDinmont-terrier, airedale, bedlington och en amstaff. Tråkigt att ingen "vanlig slit och slängras" kan gå vidare. Men man får ju vänja sig. De är ju just därför jag egentligen inte gillar utställning heller!

Söndagen då. STOLPE UT IGEN. Skit också. Irma segade lite, vi kom på fjärde plats i agilityettan... tre fick pinne - just de som vi ville ha för vårt uppflytt! Men men. nästa helg tar vi nya tag igen!

Idag kom också äntligen vår nya bilbur, så idag var jag faktiskt och köpte skvalpfria skålar och nya bäddar och la in samtidigt som jag var på apoteket och köpte nässprey.

Rut lever verkligen upp livet här hemma, även om hon precis kommit på plus igen efter förra veckans bravader... behöver jag nämna ätning av människobajs och en tygbur som blev SLAKTAD? behöver jag säga att hon tugga bort BOTTEN AV DEN; så jag fattade noll när hon var utanför buren för den var ju hel... Hon hade helt sonika bara ställt sig upp, kastat sig ut och botten (OCH IRMA!!!) låg kvar i buren och allt såg helt ut... tills jag lyfta på buren...

Andra saker jag kan reagera på vid ringside är att de är skitmärkligt att i parsonringen (som räknas som JAKTRAS) FANNS INTE EN ENDA HUND I JAKTKLASS. Fan skandal. I borderterrier fanns det åtminstone tre. Även om man tror att ingen egentligen ska gå i öppen. Men men.

Nu ska jag och Irma banne mig ha uppflytt nästa helg. Ni håller väl tummarna?

Rakel... Rakel... världens bästa Rakel...

Hon kan den där Rakel... tyvärr inget CERT, men spöade mängder av fina champions, snyggtikar mfl och en BT-4 är inte illa pinkat ändå :)

Kritiken:
"Tilltalande modell. Bra bett och tänder. Mörka, bra ögon. Korrekta vinkelförhållanden, bra ben och tassar. Ngt bred i fronten. Välformad kropp, väl ansatt svans. Välpresenterad päls. Rör sig med bra effektivitet i steget."
Excellent, etta i konkurrensen och CK och sedan som sagt BT-4.


nyheter...

husse i huset passade på med frieri häromdagen... Nu är diverse mammor och ett par stycken syskon underrättade så därför blir det officiellt även här. Jag tackade nämligen Ja.

Jag tackade Ja och vi firade ikväll med fransyska, klyftpotatis, sallad och bea.
Avslutar med ett avsnitt Desperate och mangosorbét!
Livet är fint!

RSS 2.0