Du fyller mitt sinne...

 
Foton: Stilfoto Söderhamn

Fi J(G)CH LPI J Bombax On Air

Älskade Rakel... med CERT från utställning är hon inte "bara" en borderterrier av utmärkt typ och storlek. Domaren konstaterade efter hennes A-prov i Finland att "tiken iverskäller när hon gräver sig genom sanden men gräver fort och forcerar hindret. Attackerar räven snabbt och gallret tas bort. Detta är en tik med passionerat och vasst skall, med mycket skärpa och rejält med dådkraft. Provet avbröts efter en minut för att ingen skulle komma till skada." A49, näst högst poäng fick Rakel då hennes iverskall drog ner en poäng på grävningen. Men vadfan gör väl det, finsk jaktchampion och jag börjar känna mig väldigt tillfreds med mina avelstikar här hemma....
 
 
 
Rut fick starta två prov, hon är ju bara sexton månader och ja.... dum som jag var trodde väl jag att hon var för ung för att klara de finska proven som ändå är tuffa... och borderterriers ska ju vara så omogna... Men Rut smäller på med B43 på första provet... och andra provet hon startar tar inte ens en minut innan hon smällt till med ett B44. Grovt och djupt impad matte. Det finns en "devil" under de där yviga skägget... Knappt sex kilo Rut tar mer än gärna en räv eller två i sina käftar! Känns surt i efterhand att veta att hon utan problem klarat ett championprov om jag gett henne chansen, men vafaaaan! Det blir en Finlandsrunda igen då senare!
 
 
Rut, Firmanz Sexy Lemon Slam, LPI, förstapris på anlagsprov i gryt, excellent på utställning och två godkända B-prov i Finland! (16 månader)
 
 

Lilla Rut

När jag och Rut tränar och hon kör på sådär riktigt fint... kommer jag på mig själv att säga LILLARUT i glatt läge och glatt skuttar hon omkring. Invägningen i veckan visade att Rut ligger stadigt på sina 6,1 kg och därmed har hon väl all rätt att bli kallad "liten".

Nu är hon anmäld till alla tre dagarna i Högbo och Gimo. Ska bli kul och se hur det går nu... jag hoppas pälsen hinner växa lite till på henne för ordningens skull! Svårt att ha riktigt koll än på hur lång tid hon behöver... det bästa av allt var ändå att nu, när hon blivit 15 månader och fått en etta på grytprov får SKIPPA juniorklassen helt och hållet och direkt kliva in där borderterriern hör hemma - jaktklass! *nöjdar*En kvällspink med hundarna innan jag ska i säng... jobbet kallar även imorgon... (även om jag har mycket hundtid jag skulle vilja få gjord... Rut ska ju debutera i LK2 på fredag... lite för tidigt, men bra att se var hon står! Och kanske köra in varandra lite på hur vi ska värma osv för att prestera så optimalt som möjligt!)

Lyckorus... i december blir det människovalp på Firmanz!


Min stora kärlek... hundarnas husse... och numera min man!21/7 - 2012. Vilken dag. Vilka människor. Tack till alla för att ni var med och delade den med oss! Lyckliga och omtumlande inför vad som väntar oss i livet njuter vi av varje dag. Gustav i full färd att ta körkort och jag gör det jag trivs bäst med.... meriterar hundar och nöjdar!

RSS 2.0