apropå fantastiska dagar...

Rakel är inte som andra hundar. Det går inte att förvänta sig när man sätter sig vid TVn att on ska lägga sig som ett slakt och njuta av närhet, som alla andra border gör.. nej, Rakel vill springa runt, kasta saker, leka med saker och VARA DÄR HON VILL JUST NU. och det är ju individer, så är det ju. Och hon är mer tysk är border, så har det alltid varit... När man är bortskämd emd irma som går som en klocka vad man än bestämmer sig för.. blir det klurigare för matte att komma på hur man ska motivera en hund som helst hittar på bus och vill srpinga för att vara glad.. hur ska man få en sån hund att funka till att tävla lydnad med?!?! Så matten ahr provat benhård disciplin, ledarskap till dess yttersta gräns... positiv förstärkelse och NEJ som med Irma. och ingenting har gjort att hon kommit upp i den kontakten JAG önskar med mina hundar. Så då kkör vi igång med klicker.. och plötsligt rullar det igång rejält för lillskiten som tkr de är super när BARA hon o matte ska träna :)

Rakel fick på riktigt börja träna gryt i år då hon är född sista jauari 2009. Idag starta hon på sitt första anlagsprov i gryt, som sprängare. Och gör ett sånt jäkla fint jobb. Spontanbryter i ALLA gångar, skallar ärligt, fint tryck i jobbet framme vid grävlingen och kommer på utkallning. Godkänd och provbästa hund!
ibland undrar man.. hur lilla jag.. Kunnat få tag i såna otroliga hundar. Duktiga, snälla och sociala.
och jag blir så stolt, att Rakel med en mamma o pappa med rätt kasst intresse för gryt... kan visa att föraren kan göra en stor del av jobbet.

var det MAGNIFICENT?
tack Monica och Carl-Gunnar, Kennel Bombax, för så fina hundar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0