sånt där sommarjobb...

fick ju jag... jätteroligt.. nio veckor med rullande scheman, vissa dagar 7-13 bara, en annan 8-16 och ibland börja dagen mellan 7-11 och sedan samma em gå på pass 15.50-21.30. Men nog ska det gå. Blir dock svårt att åka iväg ordentligt för tävlande. 2 lydnadstävlingar är de dock anmält på och hoppas att Irma och Rakel tar ett varsitt förstapris på en av dem, för då får Irma LP2 och Rakel LP1. Annars är Rakels viltspår prio och sen ska hon ställas ut ett par helger. Rut ligger under "grundträning" under sommaren och ska mest socialiseras och få ihop grunderna i lydnad, kampa lite med skinn och vara mysvalp. Sedan är även 3 agilitytävlingar bokade till att börja med, jag hoppas jag får ihop nån till i juli och augusti! Annars blir det desto mer tävla i höst - då jag har råd utan att vara snorpank ;) haha! Sen i augusti ska ju Rakel till Finland med mig. De får bli så den här sommaren.. en lite mellansommar... Med grundträning utöver på Irma inför LK3, med grundträning utöver på Rakel inför agilitystart...

Det kan bli bra det med...

Och går allt som det ska hoppas vi på nån pinne, nåt championat och nåt LP...

Valparna, Irma, husse och jag kom precis in från en promenad. Kiwi och Brownie i koppel, Irma och Rut lös. Nu är de för mkt motor på valparna för att man ska kunna ha dem lösa mer än en enskilt på vanliga promenaden. Ikväll blir det enskilda turer för dem och då får alla gå lös på sin promenad. De blir bäst så!

Nu ska vi äta middag!

Kommentarer
Postat av: Bodil

Kostar det mycket att tävla?

Hur mycket? och att ställa ut också förstår jag..

Det är dyrare med tävlingar där hundarna får "utmärkelser" eller?

2011-05-26 @ 21:48:32
Postat av: Lisa

Jag la ut 30 000 kr förra året på resor, anmälningsavgifter osv.. men då är jag en extrem nörd också :)Fick du ledigt USM dÅ?

2011-05-27 @ 07:39:13
URL: http://nydalafavoriter.wordpress.com
Postat av: Frida Wigren

Bodil: Ja, de kostar ganska mkt. En lydnadstävling kostar i anmälningsavgift 150 kr per hund, sen är de ju transporter osv dit o hem.. agilitystarter ligger på ca 55 kr/start, men som sagt.. då är de under 1 minuts tävlande, sen kör man ett par lopp under helgen och måste ha boende mm. De kostar ju att ligga "borta". Det som dock drar iväg är skogsprov. Viltspår, jaktprov. Åker man som mig också utomlands och tävlar drar det iväg rejält. Irmas och min Finlandsresa i fjol gick på runda svängar första gången på en 5-6000 och andra svängen ca 3000. Utställningarna kostar runt 450 per hund, och ofta är de ju långa resor dit.

Så ja, det kostar. Men för mig som varken röker, snusar, eller dricker alkohol är det min enda story hobby och fritidssysselsättning och såna kostar. Tänker man så kommer det i bättre perspektiv. Jag la cirka 40000 i fjol på tävlingar och prov. Men fan, de var värt varenda krona!

2011-05-27 @ 08:57:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0