Just nu

igår var ingen bra dag. Åkte ner på stan med G, hyrde tre filmer och köpte sushi, åkte hem och la ner mig och hundarna i soffan och gjorde inget mer.

idag togs det nya tag, ut på morgonen och gick långrunda med hundarna. Fick sällskap av en jobbarkompis och hennes ungar... Stina, 5 år, är en fantastisk söt tösabit och hon gick längst fram och pratade... till en början svarade jag på det mesta, men insåg till slut, efter några pikar av hennes mamma, att hon nog inte var ute efter ett svar. Hon gillar bara att prata. Gojäntan gav mig en redig kram när jag kom, hon är såld i hundarna och det är även hennes syskon. Lyckligt lottad som har såna fina hundvakter upphittad även här i Umeå.



Efter en fin promenad i dåligt packade skoterspår, jäste hundarna ner sig rejält medan jag fick äta lite risgrynsgröt till lunch...


de hade badat i snön och blev väl lite kall om snipporna... men Stina bäddade om dem rejält så de tinade upp fort...

Sen åkte jag hem och spontanbjöd finaste Kvick och Oskar på potatisgratäng och tjälknul, efter det packade jag in Irma och Rakel i bilen för agilityträning i inomhuslokalen i två timmar. Irma gick värre än en skållad råtta (!!! DUKTIG TJEJ) och fantastiska Rakel har verkligen börjar fatta grejen nu.. det blir liksom roligare med agility om hunden inte bara tar hindren utan också är LITE följsam. Något som kanske inte riktigt har varit Rakels grej.

Till sist hamnar jag ändå i känslan av, att de är tur jag har mina fina hundar. Folk ska tjafsa huruvida man får eller skapar sina hundar. Jag tror att de har en viss ryggsäck, precis som oss människor, men att i rätta händer kan de flesta hundar blomma ut till liljor. De behöver bara mindre (Irma) eller mer (Rakel) tid innan man riktigt kommit på hur man ska vattna på dem, för att på bästa sätt tajma när blomman ska slå ut.

Rut, min lilla hjärtehund, går så fint på lydnaden. I veckan gjorde hon för första gången en egen ingång i fin fotposition. Känns fantastiskt, att de vi så länge tränat på i mikrodelar, äntligen fallit på plats i liten terrierhjärna.

Min fina flock.

Kommentarer
Postat av: Linda Ohlsson

Beklagar sorgen :(



Lät dock härligt med långpromenad bland snö, för här hemma lyser den med sin frånvaro - tyvärr!



Kram!

2012-01-09 @ 15:58:15
URL: http://www.leevande.wordpress.com
Postat av: Malin

*hoppar av glädje*



en blogg med bilder på hundarna - sååå tokigt SÖT

Rutan e då!! Jättekul att det går framåt i träningen

med alla hundarna! Kommer att gå fin fint serru!



.. måste fråga - vad sjutton e "tjälknul"?

*låter som något JÄTTEsnuskigt*



Kramelikramen från Skåne Maffian

2012-01-16 @ 19:45:27
URL: http://www.madofi.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0