vilken härlig dag... och jag har skaffat en hund. till.

Vilken dag! Solen sken, lillebror tog bussen söderut igen och vi tog oss ut till Tavelsjö med hundarna. Ut på skoterspåren, hundarna kutandes fritt och faaan vad vi njöt!!!tränade inkallning bakifrån på Rut, Hon vänder PÅ RIKTIGT på en femkrona! Älskade, lilla gris!tre av hundarna (Rut, Rakel och Smilla) sprang upp i skogen... även när vi hade varit ute ett långt tag. De sprang upp och ner på skoterspåren för en avstickare i skogen.
Då tyckte Irma att det var nog, hon fick ju inte sticka efter ett rävspår och vi hade ju varit ute nån timme...Så hon gick tillbaka dit vi hade jackorna (var för varmt att ha när vi gick men skönt när man satt still) och njöt av solen. Alltså, maken till bonvivant har jag ALDRIG varit med om. Men Irma var nöjd - de är ju huvudsaken. (även att hon blundar när hon sitter o solar, så jävla söt!! haha)aporpå att vi fått en till hund. De är min gamla Smilla, omplacerad pga underbett till min lillebror som ska bo hos oss några veckor! Jag hade och uppfostrade henne i ett års tid, och inkallningen satt som en smäck fortfarande. Så jäkla glad att de är bara att ropa kom häråt och tre borderterrier, varav tre "jaktmeriterade" och en jaktidiot till valp kommer rusandes på inkallning. Utan nåt knussel! Duktiga hundar!såklart hade vi husse med oss också!!! Med knappt 4,5 månad kvar till bröllop är förberedelserna i full gång!

Efter lång och härlig promenad stannad vi hos jobbarkompis Åsa och fick lunch och fika. Hundarna utmanades i lydnad och tricks av Stina, snart 5 år. Efter de fick de diverse toarullar preppad och stängd med hundgodis och fick jobba lite med huvudet och när vi kom hem 5 (!!) timmar senare la sig alla hundar som ett slakt i sängen och lyfte inte ett öra förrän en stund sen... 5 timmar sen vi kom hem ;) Smilla får gott och väl lära sig att leva ett mer hektiskt liv, med dagliga långpromenader och utmaningar - hon är en riktig soffhund hos lillebror Gustav och vill helst vara hemma och mysa.

Nu blir det kvällspinken här hemma - jobb och plugg i veckan!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0