Har jag berättat?

Historien om Rakel-Spektakel, Bombax On Air, som springer som en illbatting här om dagarna. Jag borde precis som Emil i Lönnebergas mamma skriva ner allt i en bok.. men så mkt pengar har jag inte att jag jhar råd att köpa nya böcker hela tiden... :)
Igår stod ja och stekte korv i godan ro... och då måste man ju röra om i korvarna och det gör jag så lugnt poch försiktigt... Rakel ligger i godan ro neranför mig ochg sover och snarkar... plötsligt råkar jag tappa en korv och naturligtvis råkar den hoppas precis framför näsan på min sovande Rakel som såklart vaknar snabbt och slukar den lilla korvbiten...
Till det roliga: efter det fick Rakel för sig att det ramla korvar från himlen. fr efter detta slutade hon att sova och istället gick hon konstant runt i köket med nosen mot taket och leta efter korvar som TYDLIGEN hade börjat ramla ner från taket... de såg så himla roligt ut när hon travade runt där och trodde att det skulle komma något så jag bara stod och skrattade konstant...

Annnars så ska jag till Göteborg idag och gå på konsert imorgon. Så Irma är hon Hasse, min kursledare, och han ska passa henne åt mig. Rakel får vara hos min mamma..
Den 18 augusti börjar jag i lydnadskurs 2 med Irma, sen är hon klar!!!!! inte ens 2 år gammal! :)
och den 20 augusti ska jag gå fortsättningskurs med Rakel vilket innebär att om det gå¨r så bra som med Irma så kommer Rakel i oktober att kunna fot! Jag längtar! :)

Morgonrutin hos Wigrens

jaha, klockan är 08.47 och jag tänker stiga up.. Lilla Rakel blir lycklig, voftar på svansen och pussas som om att "vi har inte synts på flera timmar mamma", sen börjar turbon hos min lilla "tyska border". Irma däremot, hon ligger bredvid mig på en kudde. Jag stryker lite på henne och säger mammas lilla älskling och pussar och donar på nosen, (som för övrigt är världens finaste) va får man tillbaka? En hund som viftar lite på svansen men snabbt vänder bort hela huvudet åt andra hållet...
och sen somnar om!
Sjukt störande, sedan vägrar hon lämna sängen.. så jag gör mig klar, går ut med Rakel första morgonsvängen, gör hundmat, äter furkost.. och fortfarande kommer ingen ner ifrån mitt rum.

Från 10.00 och senare kan man gå upp och hämta henne, och då följer hon med ut. jag släpper ut henne. Hon går inte ens ner från hela trappen, utan lägger sig på tredje trappsteget, sträcker ut sig i solen och säger "uiiimhmmnn". happ, nu är det dags att sova frukost. Hon har ju säkert varit vaken 1 minut.
hundracka.

kvällstankar

Det  är så skönt att vara ensam hemma. Jag känner mer och mer att det verkligen är dags att flytta bort, bort från mamma och pappa och till något eget. Oavsett jur bra saker än går, när man är 19 vill man bestämma helt själv. Inte ha några som tycker och tänker om allt.

Rakel spektakel är ett yrväder, men jäklar vilken perosnlighet. Hon viftar konstant på svansen förutom nä'r hon ska lära sig fot. då hatar hon mig på riktigt. Hon är galen i skogen och vill bara jaga upp allting. jag hoppas inte svanar är fridlyst ;) närå, men stoppar jag henne inte jagar hon svanarna ut i vattnet. Detta blir min nästa grytchampion. Irma ska vara min första. Irma ja, hon ä'r bara ledsen moch sur nu n'r vi inte är grytet. Ligger i soffan eller sängen opch tycker synd om sig själv :) Mina fina hundar.

Dagens tanke: hur kan man älska en hund så mycket att det gör ont i hjärtat och man ibland får tårar i ögonen när man tittar på dem? det måste vara något med dessa bordrar alltså.

och imorgon ställs B. Lemon Sherbet i Alfta! Håll era tummaR!


RSS 2.0