fredagHittade en gammal bild idag.. det här är vår första borderterrier, Blue Badgers Aslan. hade glömt bort att han var såhär liten... gullegullebasse :)

imorgon drar jag tillUppsala med mamma och ska träffa Monica med flera.. jättemysigt! Sen på söndag ska jag och ställa båda mina flickor i Vallentuna. :)

viltspårefter vissa påtryckningar, (eller jag har snarare fått tummen ur om ni förstår) så har jag och irma börjat träns viltspår. Idag har hon gått ännu ett spår, med två vinklar på ett spår på cirka 150 m. Det går jättebra! Nu ska jag inte göra något imorgon! Men på fredag ska jag lägga ett på 200 m typ och då göra ett riktigt bloduppehåll. Spännade :)

Det är kul när det går bra.. Jag har en målsättning och att få irma till att bli Årets Jaktborder.. så ska försöka hitta något mer grytprov nu också...
Just nu sparas pengar till körkort och hundintresset :9 tur att jag har jobb :)

hundliv

igår blev det 5 km löpning för min del, men hur mkt hundarna kuta egentligen... det måste blitt uppåt en mil. Rakel är som en jävla greyhound att släppa, hon springer i full fart, vänder moch söker upp mig och sen sticker hon igen! bra motion och bra skogsträning!
igår kväll åkte vi till hundklubben och tränade inkallning och agility i 2 h. det var lite lugnt sen på kvällen :)
imorse tog jag fram två klövar så nu ska jag bara duscha sen ska jag ut i skogen och lägga spår till Irma och Viktors Tilda. sen ska jag gå dom när han kommer hem från jobbet!

Nu på morgon tog jag och Malin samma runda som igår i skogen och nu blev hundarna galen när de såg oss dra på skorna.. de fattar vad de handlar om - råkuta!


:)Idag går jag bara och ler :)

tack http://bluebadgers.se för bilden

AHAHHAHAHAHH!!!

IRMA KLARADE PROVET! JAG ÄR SÅ HIMLA HIMLA GLAD!
VÄRLDENS BÄSTA HUND - FÖRUTOM ATT HON DUMMADE SIG PÅ INKALLNING! ;)


dagen D

okej, morgonen började med sovmorgon för Irma.. sen fick hon en liten lätt massage, sedan mat, (fick 0,3 dl extra nu på morgon)... Sen fick hon sitta i hundgården medan jag och Viktor var ute och gick en timme med de andra. Nu när jag kom tillbaka gick jag och doppa henne i poolen och svalka av henne - sjukt varmt ute! - och nu har jag stängt in henne i bur så att hon sover en stund. Som gammal elitidrottare så tror jag ändå på att uppladdning är viktigt, även för hundar. Så jag tänker prova såhär. Sedan innan jag släpper in henne ska hon få dricka vatten, få massa pepp sedan sköljer jag av henne med ljummet vatten. Då vet Irma - nu jävlar gäller det!

aaaaaaa

imorgon gäller det! TAGGAD TILL TUSEN!

mitt fel?

En sak har jag väldiga problem med med mina hundar. Tidigare hade jag en pudel som inte alls klarar av att vara ensam, han tog jag när han  var 3 månader och då min storasysyter också hade en hund hade han ju sällskap av den när jag var borta. När syrrans hund sedan dog hade min Pudel väldiga problem när han blev lämnad. typ, tugga på sig själv och var i princip apatisk när jag kom hem.
detta trots att jag övade honom mkt på att kunna vara hemma utan syrrans hund. Men det gick inte oavsett.

Nu till Irma; det har gått jättebra och ju mer lydnad jag märkt att vi har tränat - alltså ju längre upp i klasserna vi hgar kommit - detso bättre funkar det att lämna henne 2-3 h när jag är i skolan.

Häromdagen kom jag på att det är ju även dags att börja vänja Rakel vid att man ibland kan få vara ensam utan irma. Knöt henne vid fotbollsplan när jag var 30 m bort och tränade med Irma. Hon la sig och jag såg ju henne från där jag stod och tänkte att det här var ju kanon, hon är lugn sansad och klarar det här bra. Men när jag kom tillbaka efter 5 minuter, då bara låg hon och såg helt förstörd ut. och jag fick sånt jävla dåligt samvete.. Men då insåg jag också att jag måste verkligen ta tag i att Rakel ska vara ensam inne 10 min... då och då.. Men det är klart, sen jag hämtade henne i Uppsala har hon varit ensam en timme ibland.. Men då har alltid Irma varit med..
Jag är så fäst vid hundarna också att det är liksom jobbigt att lämna dem ensam n'r jag egentligen inte behöver.. men för att kunna lämna dem sen måste de ju bli tränade på de?
Fattar ni mitt dilemma? :)

Jag hoppas också att Rakel får än mer lite självförtroende genom att vi ska gå en till lydnadskurs nu.. den som lever får se..

värme

sjukt varmt ute idag! men vid 12 var jag rastlös så då tog jag med mig Irma och Viktors parson Tilda på en långrunda. Sprang först 5 km sen gick vi 5 km efter det... Tilda blev lite trött, men hon fick bada mitt i innan vi gick sista biten! Nu har vi kommit in och de ligger och sover och snarkar - båda två :)

Det är ett bra område Söderala där jag bor eftersom att det finns mycket skog och liknande. men idag när vi var ute så var det ju såklart ett får som smitit så jag var tvungen att koppla Irma för hon trodde tydligen att det var en muterad grävling eller nåt...

Igår var vi ute 2 h i skogen och plocka blåbär,. jag och mamma... Hitta litegrann, men roligast var n'r vi kom fram till tjärnen och Rakel och Tilda badade och simmade som idioter.
Jag övningskör för fullt och det går framåt hela tiden! jag längtar tills jag får körkort!

Utställningsmässigt nu ska jag ställa i Vallentuna om 23 aug, sedan Högbo och sedan Sundsvall i oktober. Till helgen ska jag släppa Irma på grytprov och den 15e ska jag åka till Järvsö och Hillary och Irma ska få göra MH-test! Mycket hund på gång! Roligt!


Viktors Tilda

PROV!

aaaaaaaaa, redan nervös som in i bhomben! På lördag ska Irma starta på sitt första anlagsprov i gryt. Min lilla gris.. jag kommer hålla alla tummar och jag har!


RSS 2.0