återlämnandet av valparna

fyfan, säger jag bara. Igår var det dags och jag har väl gruvat mig ett par veckor redan. Inte för att jag inte tror att någon annan kan sköta dom... men.... grejen att ingen kan ju sköta dom som mig. Det är ju jag som daltat med dom, pussat dom, tagit ut dom och lekt med dem. Det är mig de springer till när någon ropar och jag har fått dem att sitta på kommando. Jag har fått dem att lära sig att klippa klorna utan att dumma sig, jag har lärt dem komma på inkallning. på ett sätt har de ju blivit "mina", på så sätt att jag älskar ju dom små liven..
Mys-Olle som är först fram och alltid ska sitta i knä. tar man upp någon annan står han neranför och skäller tills man tar upp honom.
"Alfons" som är lite retard och mest tittar på.. lägger sig alltid i andras kiss. men kan tjura till om han inte får som han vill.

Rakel-spektakel (som jag vill ha), amper som en tysk jaktterrier. Får av storhundarna leksaker i dragkamp. Hugger tag i grävlingsskinnet och vägrar släppa.
lill-tultan som är med och är ganska på, men är mer betraktare än vad rakel är. men hon är så fin, och ställer sig i utställningspose så fort hon står själv.

Det har varit underbara veckor med underbara hundar och jag är otroligt tacksam till Kennel Bombax att jag fått varit med och fostrat Hillarys valpar. jag har lärt mig så otroligt mycket - men med facit i hand. Hur fan ska det gå när jag skaffar kennel och jag bara grinar hur länge som helst när man lämnat ifrån sig dem..

Nu håller jag tummarna att jag kan hämta Rakel (blir Rakel oavsett vilken tik jag får)snart, och att de andra fortfarande är kvar då så jag kan pussa på dem lite extra... Jag är ju ändå deras mamma. oavsett var i Norden de bor.

B. On air
B. On fire
B. On water
B. On earth

hundvakt

jajamän, denna vecka är jag hundvakt.. eller det är jag och mamma egentligen men jag tror att det blir jag mest :) Blue Badgers Confidence :) även kallad Ysma, en söt och mystokig liten rackare. hon kommer ikväll.

OCh imorgon kommer C-G och hämtar bebishundarna... och jag kommer grins som en tok, fy tusan.
fast nu får de bita tårna av dom som bor i Björklinge istället!


premiär!

åherregud, jag har plugg så det står ut genom öronen. Det värsta är att jag gillar att plugga men när jag har Irma vill jag hellre lägga tiden på henne istället...

Igår var iaf första gången på kursen. Superhalt på plan med centimetern is men ja, va ska man säga? hon är så jäkla rolig... först så var hon sur, men när hon insåg va vi skulle göra satt hon och terrierskaka och pep konstant :) lilltjejen..

ikväll har jag suttit och skrivit till ett religionsprov imorgon, men nu ska jag mata bebisarna snart och ta ut storhundarna en sväng.
Valparna har börjat få vara ute en sväng minst en gång om dagen nu och de är skitkul att se dom. Amper-Rakel som springer överallt, Mysolle som klättrar upp på skorna och bara myser. Att en sån liten hund kan ha en sån karaktär - det fascinerar mig. :)

kalender

jaha ja, nästa utställning blir 25 april - i Västerås! Längtar och ser fram emot de enormt!


full faaaaaaart

oj vilket tempo det är i mitt liv just nu. det är bra, då går tiden fort.

Veckan har bestått av plugg och massa valpmys.

Idag har jag och mamma varit hos Eva bryntse på Hundspråkskurs, alltså kroppsspråket. inge hokuspokus. intressant.

Just nu längtar jag mest till onsdag - för då drar hundkurserna hos Hasse igång igen! veckan höjdpunkt, för de timmarna är verkligen min och Irmas tid och hon tycker att det är så jäkla kul - och jag med. Nu ska vi börja i Lydnads 1an, vilket vi kan alla moment i förutom att vi ska lära oss apport ! äntligen! och hopp över hinder på kommando. ska bli skitkul! längtat sen förra kursen slutade, och jag och Irma har tränat stenhårt.
Nu har vi börjat köra mer än bara fot, typ backa och såna grejer.

Som sagts tusen gånger förr - hon är förjävlig den här hunden. fungerar underbart, kan inte gnälla på något.
och snart kommer nästa!
nu känns det som att hunderiet funkar så jäkla underbart bra!

 och jag har stora planer på gång.. inom hunderiet för mig själv. så, får se om det går vägen. jag tror inte jag säger vad innan det är klart - så ni får vänta på det!

Sportlovnu äre full fart i köket må jag säga. riktigt drev och fyra hundar som voffar och morrar. Irma är där och har lagt ner ena kaxhannen på rygg idag :) sen slicka han henne i ansiktet och hon varss nöjd.

Har nyss matat dom och de äter som bara den, sedan har vi preparerat tidningar genom att ta bort häftstiften. ska strax åka och jobba.

Imorse hann vi ut på en promenad i djupsnön på täkten - de tog bra på Irma. :)
njuter av sportlovet som faktiskt började idag!

RSS 2.0