viljekraft och jävlar anamma

Många människor underskattar vad lite vilja och jävlar anamma faktiskt kan skapa.
När jag fick hem min älskade lilla bordervalp den 1a maj 2008 var hon en elak liten sata. När jag la henne på rygg, alla hade pratat om hur tuffa terriers var och med en tysk jaktterrier i ryggen ville jag inte ha ännu en galning - därför var det stenhård disciplin på början på denna - så morrade och högg hon mig! Jag tog såklart henne i örat och sa åt henne att sådär jävlar i mig gör man inte mot sin mamma.. Efter ett par dagar åkte jag dit jag senare skulle gå på kurs med lilla Firman. En väldigt erfaren lydnadsinstruktör säger då till mig att hunden är sanslöst tuff, och att det är inte är någon nybörjarhund. Han tyckte jag skulle byta bort min Irma mot mammas Hillary som jag tränade upp innan, som vid tillfället var ca 14 månader.  Nej sa jag, den här hunden ska kunna gå lös överallt. Stan, landsbygd, E4 som tåg.

Sagt och gjort. Folk som påstått att Irma har varit en följsam och snäll liten dam kan dra in i väggen. hon är stentuff, och jävulskt hård. Men jag tränade, och tränade och berömde när hon visade glädje och engagemang i det hon gjorde. När man väl fått henne att göra det man ville så sitter det där för evigt. en mycket bra egenskap På en hund som man vill kunna använda till det mesta.

Jag minns fortfarande när jag pratade med monica och sa att jag ville ha en liten snygg tjej till utställning, jakt och familjeliv. Jag fick en kanonhund. Men nu plötsligt står jag med en liten Irma som är några prov bort ifrån sitt SEVCH. Som precis erövrat en LP1 titel i veckan. och i och med det slog hon till med vinst bland 14 ekipage. Bland bordercollie, schäfer, rottweiler och riesenschanuzer. De rena bruksraserna, arbetsraserna får stryk av min lilla gris på 6,1 kg. Ganska otroligt!

Ja, och alla som undrar och sagt massa saker under vägens gång. Jag hoppas att ni ser nu. Vad som åstadkommits med denna lilla jycke. Och alla som tror att jag slagit och gjort fel med mina hundar. Kanske får motsatsen bevisad nu. Irma är det bästa som hänt mig. Så mkt glädje, skratt och engagemang i en varelse kommer aldrig jag att få uppleva igen. Man får nöta, nöta nöta för att få bra resultat. Men, efter allt slit får man ett JÄVLA bra resultat.

Jag lallade in på bruks och tänkte köra lite lydnad. iaf prova om jag vågade. Första starten nollade hon ett moment men klarad ändå  ett förstapris och placerade sig 4a. 2a starten var inofficiell, Årets Border. 191 poäng och vinst.3e tävlingen, 191 poäng och vinst av 6 ekipage. 4e tävlingen fick vi 156,5 och ett ganska oförtjänt andra pris. 4e starten vann vi av 14 ekipage med 182,5 poäng. och där, i tisdags kväll erövrade också Irma titeln LP1.

Det går inte, jag hinner inte säger folk var och varannan dag. det handlar inte om det. Det handlar om mål, drömmar och viljan att lyckas. Jag kräver inte att någon ska meritera sina hundar i allt och inget. För mig är det ointressant.

Men vad som är intressant är att folk är så snabba att döma, att inse att deras hund och deras metoder är så mkt bättre än mina. Att bara för att jag gör på ett sätt så måste ju de vara ett jävla sätt att träna på.

Men, just nu i livet är jag jävligt nöjd över min fina Irma. som under 2010 skrapat ihop:
2 cert
1 CACIB
2 BIR
1 GK anlagsprov viltspår
3 förstapris LK1
1 LP1

Mina mål för henne nu är ett LP2, Årets Bombaxhund 2010, årets lydnadsborder 2010, svensk grytjaktchampion under 2010, SEVCH under sommaren 2010, SEUCH 2010 och en start i agilitytävling under 2010.  

Målsättningar är något bra. Och hur kommer jag att nå dit jag siktar? genom viljekraft och en massa jävlar anamma. Den här hunden ska skapa historia. Vi har redan börjat vår resa. Irma och jag. Mot alla odds!


solsken...

Vi fick till et thelt okej väder igår iaf påp midnattsprovet på grytet.. Synd att Rakel inte riktigt är färdig än, blir att starta på prov till hösten med både henne och Smílla, som inte fyller 1 förrän i september!

Irma gick iaf och klarade sitt anlagsprov i viltspår - så nu kör vi på mot championatet! Målet är att det ska vara taget innan vi åker till Finland 4e juli.
Irma och jag var också till Ockelbo och tävla lydnad, men var 3,5 poäng från LP1 - surt! Men direkt jag kom hem ringde jag till Bollnäs och efteranmälde så nu hoppas jag på LP på tisdag!

DUKTIGA IRMA!

MOMENT  KOEFF BETYG  POÄNG  ANTECKNINGAR 
 1. Platsläggande 10 30  
 2. Tandvisning 10 10  
 3. Linförighet 8 32
position, halt
 4. Läggande 9,5 19 transport
 5. Inkallning 10 30  
 6. Ställande 10 30   
 7. Apportering 10 10  
 8. Hopp över hinder 10 20  
 9. Helhet 10 10 trevligt ekipage!
 SUMMA     191 1a pris och klassvinst!

Nu är matte glad så glad. Fint resultat, även om jag är lite irriterad över hennes dåliga position på läggandet.. Men men, vi kämpar på. Nu är vi nsart i land med vårt mål - LP1!

Snygghundarna!

går så himla himla bra nu :)
Hillary har blivit BIM och BIR tre helger i rad, och den här helgen blev Hillary BIR på  lördag med CACIB, på söndag blev Irma BIR istället och erövrade sitt andra cert! NU ÄR DE BARA ETT KVAR! :D

Ikväll ska jag och Irma på agilityträning, vi kör massa banor inför tävlingssäsongen som snart ska dra igång i agility för hennes del.
Igår var jag o träna gryt med Rakel och det går bättre och bättre..
Rakel gick också ett viltspår som gick över förväntan! Hon jobbade på kanonfint! Jätteglad, ännu en grej som funkar!
Smilla fick också gå ett med två vinklar, de märks att hon är ung.. hon kräver mycket beröm och när det blir för jobbigt söker hon gärna kontakt med spårläggaren, igår var det Roger uppfödaren, så då blev det inte direkt bättre! Hon gick helt vanligt sen var det som att hon plötsligt kom på att "åååå, där är ju min pappaaaaa!" sen är det liksom svårt för henne att få fokus igen. Men, när hon väl spårar är hon noggrann så nog kommer detta gå vägen!
På onsdag ska jag och Irma till Hudiksvall och tävla lydnad.
På söndag ska jag och Hillary och Irma till Avesta på svensk vinnare!
Nu ska jag kasta i mig lite mat, sen blir hundtid!

Sådär i början av juni...

- njuter jag av ännu ett MVG till min samling
- att Blue Badger´s Emmerdale Girl "Smilla" har visat sig vara en riktig duktig lydnadshund
- att det är grymt väder och jag sak dra till klubben om tio minuter och hänga där till ca. 20.00 ikväll

Livet är inte illa nu. Mycket hundträning, mycket tävlingar och bra resultat.
allt flyter på nu, och det är så himla roligt efter mycket motgångar i livet i början av det här året. Men jag vill inte hänga upp mig på det mer. From nu ska jag lägga all min energi på det JAG tycker är roligt - och det är hundarna.

Hillary tog ännu ett CACIB i helgen, så nu ska vi åka utomlands och plocka två till Så är hon INTUCH sen ;) lite en dröm matte har sådär...

Irma ska iväg och ställas i helgen, så då ska jag och småtjejerna vara själv och träna och köra lite viltspår bla! Det tror jag blir bra faktiskt!

Länkar till ett klipp där Irma och jag tränar in vissa moment från LK1 i början av maj...

http://www.youtube.com/watch?v=6QRmXE3BvLU


RSS 2.0